A través del pla d’Inversions de la Diputació de València l’Ajuntament d’ Aldaia rebrá 1,1 milions d’euros que es destinaran a reformes estructurals en les passarel·les per als vianants de la localitat, la instal·lació de les noves cobertes en la piscina i la construcció d’una pista de patinatge coberta, entre altres.

 

L’alcalde de la localitat, Guillermo Luján, explica que des del Consistori, “treballem constantment per a portar diners d’altres institucions que ens possibilite executar inversions” i recorda que de manera paral·lela “es disposarà d’ un milió d’euros provinents dels fons europeus Feder per a executar una obra molt necessària com la del canvi de l’enllumenat públic de tot el municipi”.

 

El projecte més rellevant o a càrrec d’aquest pla és l’adequació i la implementació de millores en l’estructura de les passarel·les per als vianants. “Es tracta d’unes infraestructures que utilitzen diàriament centenars d’aldaiers i aldaieres i volem que estiguen en les millors condicions possibles”, indiquen fonts municipals. De manera paral·lela, se substituiran les baranes en els passos inferiors urbans per a adequar-les a les nous estàndards de seguretat viària i funcionalitat.

 

Altres inversions

La piscina coberta comptarà amb un nou sostre amb aïllament tèrmic que ajudarà a millorar l’eficiència energètica d’aquestes instal·lacions. Des del departament d’Urbanisme i Medi Ambient expliquen que a través d’aquesta obra es conjunyiran dos objectius, “augmentar de manera notable la comoditat de les persones usuàries de les instal·lacions, i d’altra banda incidir en una de les metes plantejades en l’Estratègia Municipal d’Aldaia pel Clima EAC2030 com és reduir les emissions de CO₂ a l’atmosfera, a través de la disminució de la despesa energètica”.

 

D’altra banda, en la zona annexa al parc de les Encreullades (carrer Juan Sánchez) es construirà una pista de patinatge coberta, “amb el que es continuarà sumant zones esportives i punts en els quals els veïns i veïnes poden practicar les diferents modalitats esportives”.

 

Unes altres de les inversions previstes consisteixen en la realització del Pla Urbà d’Actuació Municipal o la construcció de dues noves naus de nínxols per al cementeri municipal. Des del consistori recorden que les ampliacions de la capacitat del cementeri “se solen realitzar de manera periòdica el successius exercicis”.