L’Ajuntament d’Aldaia, dins de la seua iniciativa “Aldaia pel Clima” de cura del medi ambient i l’espai públic, continua treballant per a aconseguir el seu objectiu d’acabar amb els escocells buits en el municipi, i en la primera meitat de l’any 2022 ja ha plantat més de 300 nous arbres en diferents punts del municipi.
L’objectiu, -assenyala l’alcalde Luján-, és “acabar progressivament amb els escocells buits o tapats amb formigó que van proliferar pel municipi amb el pas dels anys”. En este sentit, l’alcalde incideix en què “per a lluitar contra el canvi climàtic no sols serveixen les grans mesures a nivell global, sinó que a escala local i municipal, i fins i tot personal, hi ha moltes xicotetes accions que poden contribuir a avançar en este objectiu comú”.
Per part seua, l’edil responsable de manteniment d’espais públics d’Aldaia, Jesús Valero, explica que este “Pla de Replantació Municipal” es completarà en diferents fases “ja que per qüestions biològiques totes les espècies no es poden plantar durant la mateixa època de l’any ni en les mateixes condicions”, per la qual cosa “busquem el moment idoni per a cada tipus d’arbre”, i puntualitza que quan este projecte haja finalitzat íntegrament “haurem actuat en tots els carrers del municipi que tingueren escocells buits replantat més de 1.000 arbres en tota la localitat”.
En esta ocasió s’ha actuat als carrers Coladors, Blasco Ibañez, Pablo Iglesias, Quart, Joaquín Rodrigo, Rafael Alberti, Joaquín Sorolla Piñon, Joan Fuster, Manises, Pedrota, Pont Nou, Sant Joan de Ribera, Giravent, San Onofre, Cinturó Verd, Alacant, Victoriano Mateu, Cultura, Pou de l’Aigua, la Lloma, Major, Ricardo Fuster, Sor Ángela de la Creu, Joaquin Blume, Poliesportiu, Dos de Maig, Monestir de Poblet, Andreu Alfaro, Luis Portabella, Maria Moliner, Cuba, Melitón Comes, Encreullades, Juan Sánchez, Vicente Guillot, Cementeri Municipal i Pla de Quart.
10.000 arbres en tot el municipi i més de 100.000 exemplars
Aldaia ha aconseguit la xifra de 10.000 arbres en el seu nucli urbà, la qual cosa llança una xifra d’un arbre per cada tres persones. 1.000 d’estos arbres han sigut plantats des de 2017, quan el consistori va posar en marxa el seu primer pla de replantació. D’altra banda, entre arbres, arbustos, tanques, xiprers, murtes, palmeres, florals i totes les diferents espècies florals i arbustives que conformen els diferents parcs, jardins zones verdes de l’espai públic de la població, Aldaia compta amb més de 100.000 unitats de vegetació les que conformen una localitat que aposta clarament per les zones verdes, una part important de l’estratègia “Aldaia pel Clima” per a combatre el canvi climàtic des de l’àmbit local. En este sentit, Luján assenyala que “una de les formes de lluita contra els efectes nocius del canvi climàtic és l’aposta per les zones verdes i per viure en pobles i ciutats en els quals els arbres siguen els protagonistes, ja que d’esta manera es poden minorar els efectes de les onades de calor, cada vegada més freqüents i duradores, així com també de les pluges torrencials”.