L’Ajuntament d’Aldaia participa un any més del 16 al 23 de setembre en les celebracions de la Setmana Europea de la Mobilitat. Este projecte afavorit per la Comissió Europea compta amb la participació de centenars d’ajuntaments de tota Espanya i sumarà enguany la seua 23 edició.
Aldaia torna a sumar-se a esta iniciativa amb la realització de diverses activitats participatives amb l’objectiu de promocionar la mobilitat sostenible i el foment i desenvolupament de bones pràctiques i mesures de seguretat en aquest àmbit.
L’edil Laura Delgado explica que l’objectiu de la regidoria de Transport Publique en aquesta Setmana de la Mobilitat és “sensibilitzar als veïns i veïnes d’Aldaia a través d’activitats, sobretot familiars, en el foment de la recuperació d’espais verds per a vianants i ciclistes, accions que ajuden a promoure una mobilitat activa i sostenible i que beneficien a tota la ciutadania”. En este sentit, Delgado indica que a través dels diversos estands que es mouran per diferents punts d’Aldaia durant tota la setmana “volem informar els nostres joves sobre la recent normativa de patinets i les noves tarifes i avantatges en l’ús del transport públic”, i afig que “esperem que a través d’estes activitats puguem contribuir a gaudir cada dia més i millor de les nostres zones comunes i fomentar una mobilitat cada vegada més segura i sostenible”.
El calendari d’activitats començarà a caminar el divendres 16 de setembre en la plaça d’Europa amb el “Taller en família: aprén a reparar la teua bicicleta” impartit per As Bike i dirigit a tots aquells veïns i veïnes que vulguen aprendre consells útils per a reparar i mantindre la seua bici en òptimes condicions. Durant la jornada del dia 22 els veïns de la localitat podran viatjar en transport públic de manera gratuïta amb motiu del Dia sense Cotxes en desplaçaments que s’inicien en el nucli urbà d’Aldaia.
Així mateix la Setmana de la Mobilitat 2022 comptarà amb estands informatius sobre transport públic el dilluns 19 de setembre en el Mercat del Barri del Crist, la vesprada del dimarts 20 en la plaça de la Constitució, el dimecres en el Mercat d’Aldaia, la vesprada del dijous en la plaça de les Corts Valencianes i la vesprada del divendres 23 en el Poliesportiu Jaume Ortí. En estos llocs la ciutadania podrà resoldre els seus dubtes sobre qualsevol qüestió relacionada amb aquesta iniciativa i amb qualsevol qüestió relacionada amb la Mobilitat Sostenible, a més de rebre informació sobre les noves tarifes de transport públic, a més d’augmentar el nivell de coneixement de la nova targeta SUMA.
En esta línia, el mes de febrer passat, l’ajuntament d’Aldaia va realitzar una consulta per a saber si la ciutadania coneixia ja les novetats d’aquesta nova targeta abone de transport. Quasi un 35% dels enquestats va afirmar usar diàriament algun dels transports públics que connecten Aldaia amb la ciutat de València o altres poblacions pròximes, i de fet quasi la meitat de manera habitual. Els usuaris i usuàries que van participar en l’enquesta ciutadana consideren positiva la unificació de tarifes de transport en només un abonament.
Com a colofó, el mateix dia 23 tindrà lloc l’obertura de la nova pista de Pump Track de la plaça de la Cultura.
«La bici dels teus somnis»
Per quart any consecutiu els escolars d’Aldaia podran participar en el concurs de dibuix «La bici dels teus somnis» i guanyar una de les 17 bicicletes que regala l’ajuntament. Esta iniciativa, emmarcada dins de les activitats programades en la Setmana de la Mobilitat 2022, comptarà amb dues categories: infantil de 3 a 5 anys i júnior de 6 a 12 anys.
Cada centre escolar rebrà com a premi dues bicicletes, una per cada categoria. Els xiquets i xiquetes que vulguen participar en el concurs podran entregar els seus dibuixos fins al 30 de setembre, en els seus centres.