L’Ajuntament d’Aldaia ha celebrat un emocionant acte després que el plenari acordara per unanimitat atorgar el títol de màxima distinció del municipi a Juan Bautista Conca Moya, Juan Bau, com a ‘Fill predilecte’ d’Aldaia.
A la seua arribada al consistori, Juan Bau ha estat rebut per centenars de persones -veïnes i veïns de la localitat- que l’esperaven i, entre aplaudiments, ha accedit a la bancada principal. Des d’ahí ha començat l’acte amb paraules de la Regidora de Cultura, Empar Folgado, qui ha destacat els seus orígens: “Juan Bau va nàixer al barri de la Colònia, al costat de Barranquet com ell diu. Ha sigut i és figura de la cançó d’una generació irrepetible, i és d’Aldaia”.
Seguidament Manuel Andrés Zarapico, qui ha estat el comissari de l’exposició ‘Juan Bau l’Estrela de l’èxit’, visitada per milers de persones a la Sala d’Art del Gent Jove, ha fet un repàs pels moments més importants de la vida del cantant aldaier, qui ha recordat “sempre feia gala del seu poble allà on anava, així com de l’artesania del palmito que tant representa Aldaia”.
“Em sent molt emocionat, orgullós i molt feliç. Gràcies Aldaia, a tots els meus veïns i veïnes i espere que el treball em permeta visitar més el meu poble”, ha dit Juan Bau als mitjans de comunicació allí presents.
Després de signar en el llibre d’or, l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, era l’encarregat de tancar l’acte assegurant que “sense cap dubte, eres un dels grans iconos de la música en espanyol, i universal, i per això volem que tingues el reconeixement que et mereixes. El teu llegat és inesborrable. Amo d’una veu, talent i sensibilitat incomparables, úniques, com a compositor, com a interpret i com artista integral. Per això, Juan, este poble, Aldaia, és i sempre serà, ta casa”.
A més dels amics, veïns i fans de Bau, a l’acte han estat presents la secretària general de l’Ajuntament, Anna Maria Miquel Lasso de la Vega, la diputada autonòmica, Patricia Garcia, els ex alcaldes Enric Luján, Empar Navarro i Carmen Jávega, així com diversos regidors de tres dels grups de la Corporació Municipal.