La nova programació de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Aldaia va començar el passat 19 d’octubre amb el taller “Dones Empoderades”, a càrrec de ‘Psicólogos Sin Fronteras’, en el que es treballaren aspectes com l’autoestima, l’autocuidat o el treball col·lectiu (el taller continua actiu tots el dimecres fins al mes de febrer). A més, el dia 25 d’octubre la població es va sumar al minut de silenci com a repulsa de l’últim crim masclista que va tindre lloc a la localitat d’Alcoi. Per finalitzar el mes d’octubre, el hall del TAMA acollirà el dia 27 a les 18.00 h la conferència “Generación Z, RRSS y violencias machistas”, a càrrec de ‘La Psicowoman’ i amb la col·laboració de la Mancomunitat de l’Horta Sud.
A novembre, estan programades dues conferències que abordaran temes relacionats amb la violència física contra les dones. Ambdues tindran lloc al TAMA el dia 22 de novembre: la primera, a les 12.00 h, informarà sobre la prevenció de les violències sexuals a l’alumnat i professorat de 1r de Batxillerat; de vesprada, a les 18.00 h, ‘Towanda Rebels’ (Teresa Lozano i Zúa Méndez), comunicadores, artistes, escriptores i activistes feministes, estaran a càrrec de la conferència ‘Mercantilización del cuerpo de las mujeres’.
El divendres 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, comptarà amb una programació especial que començarà a les 15.00 h a Adaia Ràdio amb l’Especial 25N. Ja de vesprada, a les 17.00 h, tindrà lloc a les portes de l’ajuntament la lectura del manifest, seguit d’un minut de silenci; l’acte es tancarà amb la performance contra la violència masclista a càrrec del grup de ‘Escuelas Embajadoras del Parlamento Europeo’ de l’IES Salvador Gadea. Com a cloenda de la jornada, a les 19.00 h el TAMA acollirà el concert ‘Mujeres de Música’, amb Sole Giménez com a amfitriona.
Per acabar l’any, l’1 de desembre Beatriz Ranea Triviño, llicenciada en Ciències Polítiques, investigadora especialitzada en estudis de gènere i activista feminista, ofereix la xarrada ‘Desarmar la masculinidad’ a les 18.00 h al hall del TAMA.
A més d’estes activitats, durant el trimestre (i fins a febrer) se celebraran als centres educatius xarrades sobre la relació entre educació sexual, pornografia i prostitució, a càrrec d’Agustín Zaragozá Granell; el projecte ‘De puertas para adentro’, a càrrec de Marta Enguix, d’Educar Educándonos, i Josevi Pepiol, de Proyecto Caravana; i tallers Clown ‘Quien bien te quiere te hará reír’ d’Amaia Prieto Marín.