«El parc comarcal d’innovació ‘Pont dels Cavalls’ és una oportunitat perquè les empreses locals feu un pas avant cap al futur». Així va voler dirigir-se l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, als més de 30 empresaris locals que van assistir a la trobada informativa ‘Innovació i urbanisme productiu des del municipalisme’, celebrat dimarts passat en el saló de plens d’Aldaia.
Esta cita, organitzada per l’Ajuntament d’Aldaia i Levante-EMV, va servir per a presentar el nou parc logístic de la localitat que, amb més d’un milió de metres quadrats, aspira a impulsar «el futur econòmic de la nostra ciutat», amb la implantació de grans empreses però, també, amb l’arribada de petites i mitjanes companyies locals que necessiten o busquen una nova ubicació.
La presentació del «nou node industrial de la Comunitat Valenciana» va comptar amb la participació de la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat,Rebeca Torró. Ella va ser l’encarregada d’inaugurar la jornada de presentació del parc logístic, al qual va definir com «una iniciativa de gran interés» per a Aldaia i el seu entorn. Així mateix, va voler reconéixer el «bon criteri del municipi» per apostar per esta instal·lació «que atraurà a clients i empreses».
L’objectiu principal de la jornada era donar a conéixer les particularitats del projecte de ‘Pont dels Cavalls’, per la qual cosa el consistori va voler donar veu als principals responsables d’aquest. Al llarg de la jornada, van intervindre la regidor d’Urbanisme, Mónica Trujillo; l’arquitecta municipal, Cristina Moreno; i el catedràtic del departament d’Enginyeria de la Construcció i de Projectes d’Enginyeria Civil de la Universitat Politècnica de València, Juan Jaime Cano. «Es tracta d’un projecte transcendental no sols per a l’àrea metropolitana sinó per a tota la Comunitat Valenciana», va afirmar Cano. Per això, el consistori va voler dotar a la trobada d’una mirada supramunicipal, amb la participació de l’alcalde d’Alaquás, Toni Saura; i del vicepresident executiu de l’Institut Empresarial de l’Horta Sud, Francesc Pons.
En este sentit, la comarca de l’Horta Sud es reivindica com a pol industrial del cap i casal, amb més de 55 polígons industrials, que ocupen una superfície de 26 milions de metres quadrats, en la qual hi ha implantades un total de 2.501 empreses; el 34% de la indústria de la província i el 16,8% de la Comunitat Valenciana. A este conglomerat industrial, se sumarà en el curt termini el parc logístic ‘Pont dels Cavalls’ d’Aldaia, paralitzat l’any 2007 però que, quinze anys després, «té l’aire de ser una realitat», va asseverar el primer edil.  Característiques del polígon El parc logístic ‘Pont dels Cavalls’ se situarà en la zona oest del terme municipal, prop de l’actual cementeri —el projecte compta amb la integració d’esta dependència municipal— amb una superfície total de més un milió de metres quadrats, amb la possibilitat de realitzar una futura ampliació en la seua zona nord, la més pròxima a l’A3.
Trujillo i Torró van definir el seu emplaçament com a «envejable», pròxim a l’aeroport i al port de València i connectat tant per tren (línia C3 de rodalíes) com per carretera, amb accessos a la CV-36, l’A7 i l’A3. En este sentit, el parc comptarà amb dues entrades per carretera que, tal com va detallar Cano, evitaran «situacions crítiques» que esdevenen en polígons antics com el de Font del Jarro, quan s’ha d’escometre «l’evacuació del parc o l’accés de serveis d’emergències». Pel seu vessant sud, el parc connectarà amb el sector 7 d’Alaquàs, el desenvolupament del qual completarà la urbanització industrial del municipi confrontant. «La proximitat de les dues instal·lacions permetrà crear sinergies de treball conjunt entre els nostres dos municipis», va apuntar Saura, alcalde d’Alaquás; qui va reivindicar «el pol d’atracció» que conformen els dos municipis, gràcies a la concentració de recursos industrials amb el conseqüent aprofitament de les infraestructures ja existents.
Des de la seua concepció, ‘Pont dels Cavalls’ aspira a albergar empreses diverses. Per això, el disseny ha reservat, aproximadament la meitat de la seua superfície, a una parcel·la de grans dimensions, on es podrà establir un gran centre logístic i, d’altra banda, compta amb una àmplia extensió per a albergar micropimes, pimes i empreses locals; siguen proveïdors o no de l’anterior. Per això, l’Ajuntament d’Aldaia ha desenvolupat una normativa basada en la «flexibilització», que puga adaptar-se als diferents tipus d’empresa i canvis legislatius futurs. «Volem crear un híbrid d’empreses, que servisca per a connectar les companyies dels diferents trams i fomentar les sinergies», va expressar Moreno. Més enllà d’això, el consistori habilitarà edificacions multidotacionals, de propietat pública, que serviran a les empreses —principalment, a les quals no disposen d’ells per les seues dimensions— com a espais de formació o reunió.
Esta col·laboració públic-privada es traslladarà al manteniment del recinte perquè sustente, en tot moment, els estàndards d’una plataforma industrial avançada. Garantirà a les empreses una bona connectivitat, digitalització i seguretat (amb càmeres de vídeo vigilància) de l’entorn; tres dels baluards que la marca ‘Pont del Cavall’ vol assegurar a les empreses que allí s’establisquen. Sostenible i integrat El primer edil va explicar que ‘Pont dels Cavalls’ serà un exemple d’urbanisme productiu «basat en tres línies: la sostenibilitat mig ambiental, econòmica i social», fomentant la «integració del node logístic» en el territori.
L’entorn —situat en sòl no-inundable i fora de zones forestals d’erosió— comptarà amb diferents nuclis verds i s’integrarà de manera respectuosa amb el barranc confrontant. «Volem posar-ho en valor i no destrossar el territori», va confessar Moreno.    En addició, el seu disseny permetrà estendre la ruta del colesterol d’Aldaia; estarà connectat amb el nucli urbà mitjançant un carril cicle per als vianants que «prolongarà els recorreguts ja existents i crearà nous espais atractius» —, va detallar Cano— per a albergar activitats d’oci. Així mateix, a semblança del parc industrial d’Elx, les empreses podran desenvolupar activitats més pròpies del sector terciari, com outlets, de manera que el recinte siga utilitzat durant els set dies de la setmana.   La integració social i mig ambiental es basa en la idea de «generar benestar a la ciutadania —, va argumentar Trujillo—. No volem hipotecar l’espai físic de les persones; al contrari, busquem crear un entorn on puguen estar, gaudir i que no siga un impediment en el seu dia a dia».