L’aldaier, David Barreña Moreno, s’ha proclamat este cap de setmana com el millor perruquer d’Espanya. Així ho va decidir el jurat del prestigiós Campionat Nacional de Perruqueria i Estètica: “busquem el professional més complet possible”, asseguraven des de l’organització.  I així nomenaven David com a campió d’Espanya absolut a la classificació general de l’Organització Nacional de Bellesa (ONB), en el marc del Congrés Beauty València 2023, que ha acollit la capital del Túria.

L’ONB a Espanya ha valorat les modalitats de “Low Skin Fade Cut”, a la qual l’aldaier ha resultat quart classificat, i “Classic Fade Cut”, on s’ha proclamat com a vencedor.

Així David com a guanyador, aconseguix un merescut reconeixement, millora la seua projecció i podrà participar directament a la pròxima edició dels Campionats del Món OMC Hair World, representant de nou a la Selecció Espanyola de Perruqueria a París.

Per tot açò, David Barreña ha compartit amb Aldaia Ràdio les seues sensacions:

David, primer de tot, enhorabona. Com et sents?
– Gràcies. És una sensació molt bonica, després de tot el treball fet i cada hora que porta de preparació, molt satisfet.

Quina va ser la sensació al moment del nomenament com a campió? En qui pensares?
– Vaig pensar en la meua família, els meus pares, els meus germans, en la meua dona, els meus fills, els meus amics, els preparadors que m’han ajudat, els meus companys de gremi… vaig recordar a tots en general.

Quants anys portes amb les tisores a les mans?
– Porte en la perruqueria des de 1994. Després de la mili em va agradar i em vaig posar a treballar. Vaig conéixer al Gremi de Perruquers de València i vaig estar d’alumne, de professor, de director, en la directiva… i ací seguim.

Esta ha sigut la teua primera competició?
– No, vaig quedar tercer en el Campionat d’Espanya l’any passat, també al setembre vaig estar en el Mundial de Perruqueria, on quedarem tercers per equips i, enguany, en el Campionat d’Espanya ha sigut on ha arribat l’enhorabona.

Va estar complicada la competició?
– Ha sigut molt emocionant perquè hem jugat a casa, ací a València, i ho he celebrat davant dels meus companys; quasi tots els classificats en el podi eren companys que van estar en el mundial. Ha sigut complicat, però ha estat molt bé.

Quina penses que ha estat la clau per al teu èxit?
– Molta faena, molta pràctica i bons consells. El fonamental és la dedicació, perquè això no s’aconsegueix d’un dia per a un altre, cal treballar-lo.

Algun secret o tècnica especial per a tu a l’hora d’un bon pentinat o tall especial?
– Tinc la sort de tindre molt bons amics que són campions del món i m’han assessorat, i desenvolupant els seus consells he pogut obtenir aquest reconeixement.

Com és d’important per a tu el teu equip?
– Sempre és crucial, tant dins de la competició com fora. Quan t’estàs preparant, no tanques el saló i necessites al teu equip i també a la teua família.

Quanta gent del teu poble t’està escrivint?
– La veritat és que no he parat encara; encara que no he fet publicació oficial, no para el telèfon.

Un orgull per a Aldaia comptar amb tu… tornaràs al mundial, no?
– A mi portar el nom d’Aldaia fora de les nostres fronteres m’agrada molt i veure que la gent em dona suport també. Dins del premi com a Campió d’Espanya està el viatge a París per al Campionat del Món, i ja no puc dir que no.

Quines són les teues expectatives per al mundial?
– Treballar, treballar i treballar, i el que vinga benvingut siga, però la regla és treballar molt.

L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján va donar l’enhorabona a David i el seu equip pel seu treball i els seus excel·lents resultats -el propi diumenge- a través de les xarxes socials.