Aldaia se suma a la campanya, iniciada per la Mancomunitat de l’Horta Sud, per ajudar en la lluita contra el càncer. D’esta manera, col·labora en el repartiment de centenars de coixins anatòmics, de manera totalment gratuïta, a les dones operades de càncer de mama, que s’hagen sotmés a una mastectomia, per tal d’evitar el dolor en la zona.
D’esta manera, les representants de l’Associació Contra el Càncer d’Aldaia, van visitar l’alcaldia on el primer edil, Guillermo Luján, i la regidora de Sanitat, Empar Folgado, els van fer lliurament de la primera fornada de cors cosits a mà per l’associació Grup Dona de Canyelles, voluntàries que s’encarreguen de confeccionar els coixins. Estos, en forma de cor, impedixen que el braç fregue la ferida de l’operació i, sostenint el braç i els músculs del muscle i del coll, proporciona una postura adequada, còmoda i la seguretat necessàries en el postoperatori. D’esta forma, el seu ús permet amortir els colps o friccions en la zona afectada i es convertix en un element essencial per a poder dormir sobre el costat operat, útil, també, per a viatjar en cotxe o autobús, a més d’evitar qualsevol colp accidental en esta zona.
L’alcalde d’Aldaia es va mostrar “a disposició de l’Associació Contra el Càncer d’Aldaia en tot el que puguen necessitar perquè porten a terme una tasca crucial per a estes dones com és ajudar i acompanyar en la seua recuperació. Farem de connexió sempre que ho necesiten”.
I és que, segons es va traslladar en la reunió, ara les dones que ho precisen poden sol·licitar els coixins i se’ls farà arribar a través de l’Ajuntament, i gràcies a la Mancomunitat de l’Horta Sud.
L’entitat supracomarcal col·labora així amb els consistoris repartint estos coixinets també als centres de salut de tots els municipis de la comarca perquè siga l’equip mèdic d’atenció primària qui els oferisca als pacients, debades. «Des de la Mancomunitat volem llançar un missatge a totes les dones operades de càncer de mama de la comarca, volem dir-los que no estan a soles i volem, amb este xicotet gest, reforçar la seua autoestima i animar-les a seguir endavant», comenta el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Jose Cabanes.