El pròxim 10 de març a les 19.00 h, les poblacions d’Aldaia i Alaquàs es tenyiran de morat per a celebrar la setmana del 8M. Les dos poblacions veïnes s’uneixen per segon any consecutiu per a organitzar una nova edició de la “Carrera de les Dones”.

La carrera arrancarà des del Poliesportiu d’Aldaia Jaume Ortí, al carrer Ricardo Fuster i Fuster i anirà recorrent les zones més emblemàtics de tots dos municipis fins a completar un circuit de 5 km. Els dos ajuntaments inclouen esta activitat dins de les iniciatives previstes per a la commemoració del 8M.

Guillermo Luján, alcalde d’Aldaia: “crec que és imprescindible que la pràctica esportiva estiga present en qualsevol causa o iniciativa per a millorar la nostra societat. L’esport és una eina perfecta per a treballar per la integració. A més és un plaer col·laborar de la mà dels nostres veïns i veïnes d’Alaquàs”

En la seua intervenció l’alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, ha volgut posar en relleu la “importància d’esta segona cita que va nàixer amb la finalitat de visibilitzar a les dones en la societat de manera transversal i també en l’esport”. A més, ha destacat el treball de col·laboració dut a terme entre totes dues administracions “per a continuar enfortint el sentiment de germanor entre els dos pobles i els seus veïns”.

Les dos localitats han llançat hui 15 de febrer una convocatòria massiva a tota la ciutadania, buscant la participació de dones de totes les edats en aquesta activitat lúdic-esportiva. L’esdeveniment vindrà acompanyat d’un lliurament de premis en diferents categories, sent una d’elles un premi especial a la falla més participativa, donada la proximitat d’estes festes.

A la presentació s’han sumat representants d’Alanna, associació per a la inclusió de dones en situació de greu vulnerabilitat, que han destacat el gran vincle entre les localitats d’Aldaia i Alaquàs, “perquè a través de la unió és com millor podem lluitar contra les desigualtats”.