Ja quasi estem en Falles i els petards ens anuncien diàriament que fallers i falleres s’estan preparant per als dies grans de València i els pobles adjacents. Enguany, en l’IES Beatriu Civera, ens preparem també per a rebre a un grup d’estudiants francesos procedents de la població de GAP (França) que venien d’intercanvi gràcies al programa Erasmus+.

Van arribar el dia 1 de març i, després del meravellós acolliment per part de les famílies espanyoles a les seues cases, van començar una marató d’activitats que els va permetre gaudir del patrimoni cultural, artístic i gastronòmic que ofereix la nostra comunitat: Ciutat de les Arts i les Ciències, Hemisfèric, Museu Faller i Albufera; també van gaudir d’un berenar en l’institut amb les famílies, un desdejuni en la Mancomunitat del Barri de Crist i un esmorzar a l’Ajuntament d’Aldaia abans de visitar llocs representatius del municipi com per exemple La Cisterna, el Museu del Palmito i l’exposició del Ninot.

Els pilars fonamentals de totes les propostes Erasmus+ es basen en el fet que les mobilitats afavorisquen intercanvis inclusius que eliminen barreres, promoguen experiències culturals i artístiques dins del marc de la Unió Europea i fomenten la digitalització i transformació dels entorns escolars en sostenibles.

Les anhelades competències clau són exigència de qualsevol proposta educativa europea. És per això que el nostre centre ha mostrat el projecte interdisciplinari insígnia de “El Musical del Barrio” tant a l’alumnat com al professorat francés; projecte que mobilitza les metodologies actives i col·laboratives tan recomanades per a arribar a aconseguir els perfils d’eixida que proposa la LOMLOE.

Tenim treball per davant, però des del nostre institut les persones del grup de treball que coordinem aquesta iniciativa, sentim la satisfacció d’estar complint amb els objectius d’este projecte escolar de mobilitat curta Erasmus+ titulat “En la teua escola o en la meua” i podem confirmar, mentre l’alumnat d’intercanvi realitza una gimcana pel centre històric de València, i a un dia del comiat del nostre alumnat francés, que l’experiència val la pena.