L’artista multidisciplinària Neus Chisbert torna per segona vegada amb una exposició en solitari després de vint anys, presentant una selecció de 46 peces profundament expressives. Chisbert és coneguda en l’àmbit artístic local per les seues escultures i ceràmiques, les quals va exposar amb assiduïtat en els anys 80. Després de participar en algunes col·lectives des de 1992, va decidir donar un gir al seu treball i centrar-se en la reconversió de vells materials per a crear un joc plàstic més lleuger, el qual exhibeix ara en aquesta segona mostra.

 

L’exposició, titulada “Moments de Neus”, agrupa l’obra dels últims dos anys de l’artista en cinc seccions: cartons, tapissos, mirades, grafies i Altea. Cadascuna d’aquestes seccions explora l’emoció de l’escultora, qui manipula els diferents materials en una sort de dansa de corts, cosits, pintura i teixits, reciclant els ja gastats “per a donar-los una nova vida” i recrear el seu habitual món acolorit i vitalista.

 

L’exposició compta amb la col·laboració del pianista Néstor Calderer i l’escriptora Déborah Vukušić, els qui van compondre la música i els textos respectivament per a donar suport a la mostra. Vukušić, poeta i dramaturga gallega, va conceptualitzar poèticament els diferents “instants” de Neus a partir de converses virtuals amb l’artista valenciana i la disposició de les peces en l’espai. Els textos visibles en els panells introdueixen cada bloc de la visita i creen una atmosfera envolupant en l’exposició. A més, la partitura musical de Néstor Calderer, fill de l’artista, acompanya cada moment de la mostra i genera una experiència plàstica i original en perfecta simbiosi amb els textos de l’escriptora i la veu i textures de la pintora-teixidora.

 

En definitiva, esta exposició representa una oportunitat única per a gaudir del talent d’una artista multidisciplinària que ha tornat a exposar en solitari després de dues dècades, amb una selecció de peces profundament expressives que compten amb la col·laboració d’altres artistes per a crear una experiència envolupant i emocionant.

 

Moments de Neus”, el delicat collage de la més recent obra de Neus Chisbert, podrà veure’s a la Sala d’Exposicions Plaça Major d’Aldaia, del 29 de març al 26 d’abril, en horari de 9h a 21h i amb entrada gratuïta.