L’Ajuntament d’Aldaia va tancar l’any 2022 amb un total de 2.679.624 euros destinats a despesa social, la qual cosa suposa un augment del 47% respecte a l’any 2019, quan el consistori va dedicar 1.819.443 euros a este mateix servei bàsic. “Estes dades posen de manifest que la inversió en Benestar Social és una prioritat per al consistori”.

Aldaia en el rànquing d’excel·lència amb valoracions solucionades en un 95’9%

Aldaia és dels municipis que més efectivament gestiona les valoracions i execucions d’ajudes de dependència. Dels municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants, la Vall d’Uixó té un 99,15% d’execució, seguit de Bétera i Aldaia a la província de València amb un 97,17 i 95,90 per cent, respectivament.

Segons explica la directora general d’Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez Llopis, es tracta del major nombre de valoracions anuals realitzades des de l’inici de l’anterior legislatura i, a més, supera les sol·licituds registrades durant tot l’any 2021, que van aconseguir la xifra de 46.614.

Guillermo Luján, alcalde d’Aldaia, assegura que “el nostre objectiu és aconseguir la màxima eficàcia i efectivitat en la gestió dels serveis socials, i entenem que la Dependència ha de ser una part fonamental. Per això, en 2017, ens reunirem amb la secretària autonòmica de l’àrea i amb la directora general de Serveis Socials de la Generalitat per a transmetre’ls la nostra petició que foren els propis serveis socials municipals els que valoraren els casos de dependència que existeixen en la localitat, amb l’objectiu de que les persones afectades pogueren rebre les ajudes corresponents amb més celeritat. Vull donar les gràcies a tot l’equip de persones que formen part dels Serveis Socials Municipals d’Aldaia perquè sense el seu esforç, professionalitat i enorme dedicació haguera sigut impossible aconseguir este nivell d’excel·lència.”

Premi a la Innovació en Matèria de Serveis Socials

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit el Premi a la Innovació en Matèria de Serveis Socials ‘Amparo Moreno Vañó’ 2022 a l’Ajuntament d’Aldaia en “reconeixement al projecte social municipal ‘La Milotxa’, (centre d’atenció diürna), per la seua la seua labor diària per a millorar els serveis socials, especialment l’atenció primària”.