Aldaia va celebrar en el TAMA la gala literaria en la qual van participar molts estudiants de diferents col·legis i instituts de la localitat

El 26 d’abril es va dur a terme en el TAMA d’Aldaia el 36é Certamen Literari Juvenil de Cristòfor Aguado, que va comptar amb la participació de 487 obres i va premiar als joves talents literaris de diferents col·legis i instituts. El certamen va comptar amb la participació de diverses escoles d’Aldaia, València i Torrent, incloent el CEIP Juan Antonio Martínez Torres, el CEIP Platero i jo, el CEIP Vicente Blasco Ibáñez, l’IES Carles Salvador, el CC Mariano Serra, l’IES Isabel de Villena, el Col·legi Sagrat Cor, el Col·legi San José de Calç, etc.

Finalment, el jurat de narrativa va atorgar el Premi Absolut de la modalitat de Narrativa de 9 a 11 anys a Juanfran Martínez Soler per la seua obra “El tresor de l’illa de Malva-rosa”, mentre que l’Accèssit va ser per a Alejandro Lozano Romo per “Un llop ingenu”. En la Modalitat de Narrativa de 12 a 15 anys, Àlex Vergara Cano va guanyar el Premi Absolut per la seua obra “53 dies”, mentre que Claudia Gómez Maya va obtindre l’Accèssit per “La història d’una somiadora”. I en la Modalitat de Narrativa de 16 a 18 anys, Aroa Elena Ramos va guanyar el Premi Absolut amb la seua obra “L’ascensió”, mentre que Germán Lino Gómez va obtindre l’Accèssit per “Punts de vista”.

El jurat de poesia, va atorgar el Premi Absolut de la modalitat de Poesia de 9 a 11 anys a Jordan Barba Carbonell per “La ira”, mentre que l’Accèssit va ser per a Adrián Haba per “El meu iaio”. En la Modalitat de Poesia de 12 a 15 anys, Jessica Ji Xuan Gao va guanyar el Premi Absolut per la seua obra “Poemes del cor”, mentre que Itzan Montero Prats va obtindre l’Accèssit per “Confús”. En la Modalitat de Poesia de 16 a 18 anys, Carla Lago Huercio va guanyar el Premi Absolut amb la seua obra “Impotència”, mentre que Óscar Escribano Durá va obtindre l’Accèssit per “L’Església, eixa gran desconeguda”.

A més del lliurament de premis, en l’acte es va presentar una actuació musical per part de l’alumnat i professorat de l’IES Beatriu Civera del Barri de Crist d’Aldaia. També es van atorgar escultures realitzades per l’Associació Albero Artesanos als premiats. Les escoles premiades per la seua major participació van ser el CEIP Ausiàs March d’Aldaia, el CC Mariano Serra d’Aldaia i el CEIP Platero i jo d’Aldaia.