Aldaia ha sigut un any més la capital de la dansa per un dia a la comarca de l’Horta. Cinc companyies es van donar cita el passat dia 19 al III Festival L’Esclat de Dansa en una sèrie contínua d’espectacles de gran qualitat artística, que van comptar amb l’assistència de vora 300 persones. L’Esclat pretén acostar la ciutadania al talent de la dansa actual oferint una selecció del treball que les diferents companyies d’àmbit estatal desenvolupen en el seu estil.

 

El festival va començar a les 17.30 hores al hall del TAMA amb l’actuació de la companyia Dance Explorer de València, que va oferir l’espectacle ‘Paisajes de papel’. Un homenatge a l’art contemporani que recorda al públic que és part activa de l’obra amb una proposta de dansa pel futur, la confiança, la sostenibilitat i l’educació. Tot seguit, al passeig de l’Avinguda de la Música, va actuar el Colectivo Banquet de Madrid amb l’espectacle ‘Rojo, rojo, verde’, en el qual dansa contemporània i circ s’uneixen en equilibri per parlar-nos sobre com maltractem el planeta.

 

I a continuació, en l’esplanada enfront del TAMA, van actuar tres coreografies innovadores de carrer, per a totes les edats, on es va conjugar la física de l’aplom entre l’individualisme i el suport col·lectiu dels ballarins i ballarines. La trilogia va començar amb una excel·lent actuació de l’Escola Municipal de Teatre d’Aldaia (EMDA), a la qual van seguir els espectacles ‘Mudarseinstalarse’ de la companyia La Basal de Madrid i La Banda de OtraDanza d’Alacant. ‘Mudarseinstalarse’ planteja el desig de romandre davant la incertesa de què hi haja alguna cosa que no es trontolle. Així mateix, La Banda és una família nòmada i caòtica formada per cinc divertits personatges, que treballen units, es diverteixen, comparteixen coneixement i experiència, trenquen motles, són diferents, però poden i saben entendre’s.

 

L’Esclat Dansa es fa sota la direcció del TAMA i la producció del Festival Circuito Bucles. Esta proposta artística suposa la clausura de la programació professional del TAMA del curs 2022-2023.