Gent Jove Aldaia ha impulsat enguany la Primavera Activa, com una àmplia i diversa oferta d’activitats juvenils basades en l’educació per a la participació, la convivència i l’oci educatiu. Durant els mesos d’abril, maig i juny, s’han dut a terme diverses iniciatives dirigides als joves amb l’objectiu de fomentar el seu desenvolupament. En el marc d’esta programació, es destaquen les següents activitats:

– “Viatja a Europa sense gastar”: amb una xarrada informativa on es brinda als joves l’oportunitat de descobrir les opcions gratuïtes que ofereixen els projectes europeus. Una bona ocasió per a conéixer les possibilitats de creixement i aprenentatge que existeixen en l’àmbit internacional.

– “En marxa per la inclusió”: Amb visita a l’entitat HOGAR SI (Fundació BALSAS) amb el propòsit d’acostar als joves al context de les entitats socials i del voluntariat que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social. Esta experiència permetrà sensibilitzar als participants sobre la importància de la solidaritat i la igualtat.

– Taller de Manga: els amants del manga i l’anime s’han submergit en un taller dedicat a la creació de personatges, tècniques de dibuix i narrativa pròpia del gènere. Serà una oportunitat per a desenvolupar la creativitat i compartir interessos amb altres joves apassionats per aquest art.

– “Aprén a fer sushi”: taller culinari on els participants podran endinsar-se en els secrets de la gastronomia japonesa i aprendre a preparar sushi de manera pràctica i divertida. A més d’adquirir habilitats culinàries, els joves aprecien i gaudeixen d’una part important de la cultura gastronòmica internacional.

– Parkour: una disciplina urbana que combina moviments acrobàtics i destresa física per a superar obstacles en l’entorn urbà. Aquest taller promou el desenvolupament d’habilitats motrius, la superació personal i el treball en equip.

– Naturexit: una proposta que convida als joves a gaudir d’activitats aquàtiques com el paddle surf i el kayak. Connectant amb la naturalesa, gaudeixen de l’entorn marítim i experimenten l’emoció d’estes pràctiques esportives.

Un total de 115 joves ja han participat en les activitats de Primavera Activa, i encara queden emocionants propostes per viure. Un projecte il·lusionant que tancarà les seues portes el 24 de juny amb una jornada d’esports aquàtics a la platja de Cullera, on els joves podran posar en pràctica l’aprés i gaudir d’una experiència plena de diversió i energia positiva.

A més, el dimarts 20 de juny, a la terrassa del centre Matilde Salvador, es durà a terme una gran festa per a celebrar la fi de curs del Departament de Joventut. Durant aquest esdeveniment, els alumnes dels cursos de la programació estable, així com els corresponsals i participants de les activitats del centre, tindran l’oportunitat de mostrar les seues habilitats i talents a través de balls, música i diverses exhibicions. Esta celebració serà una representació de tot el que s’ha aconseguit des dels centres de joventut i una mostra del compromís de la joventut d’Aldaia amb la cultura, la creativitat i el creixement personal.