El director i compositor britànic John Rutter protagonitzarà una programació especial que inclou formació per a 300 coralistes, concerts i una gran exposició que recorrerà mig segle de trajectòria de l’Orfeó d’Aldaia

L’Orfeó d’Aldaia presenta la seua programació especial pel 50 aniversari de l’agrupació amb el projecte ‘De ruta amb Rutter’. I és que per a celebrar mig segle de trajectòria al capdavant de la música coral a la comarca de l’Horta, l’agrupació musical ha convidat a un dels millors directors i compositors de cor que es troba hui dia de manera internacional: el mestre John Rutter Milford.

Així, l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Lujan, junt a la regidora de Cultura i diputada provincial, Empar Folgado, i la resta de membres de l’Orfeó, presenten “un projecte especialment il·lusionant per al nostre Orfeó, i per al nostre poble. Rebre a una eminència del coralisme com Mr. Rutter serà tot un esdeveniment que s’engloba, a més, dins de les nostres Festes Majors”.

D’esta manera, el mateix Rutter estarà a Aldaia per a sumar-se a una formació específica per a uns 300 coralites de tot el territori, amb inscripció per a aprendre al costat de grans directors, i per posar-se finalment tots junts, sota la batuta del gran John Rutter. El gran concert final que tindrà lloc el 23 de juliol, a les 20.30 hores, al TAMA, però ja la setmana del 17 de juliol comptarem amb la presència del director a Aldaia per a sumar-se a treballar i preparar la gran trobada. Amb repertori del propi Rutter, i amb preparació prèvia de la mà d’aldaiers de prestigi com són el director de l’Orfeó d’Aldaia, professor i catedràtic, Fernando Taberner, el director de l’Orfeó Universitari de València, professor al conservatori de Catarroja, Francesc Valldecabres, i la directora d’Echo Vocis de Sueca, i professora, Cèlia Máñez.

Mig segle d’història, a més, que s’ha aglutinat en una exposició, molt treballada, i amb el nom ‘Orfeó d’Aldaia, 50 anys al cor’, que s’inaugurarà el 6 de juliol a les 21 hores, en l’Espai d’Art, Plaça Major, del centre Gent Jove, d’Aldaia.

Amb este projecte l’Orfeó d’Aldaia ofereix una ampla oferta de formació per a tots els i les coralistes -amateurs o professionals- que vulguen apuntar-se a treballar amb grans directors, així com a les ordres del mateix John Rutter. Una mostra més que l’Orfeó seguix treballant per fer cultura musical a Aldaia i la comarca de l’Horta, sumant sempre experiències enriquidores,

“Una cosa tan fràgil com un cor, que complisca 50 anys, pandèmica i crisis pel mig, és per a celebrar. I és un autèntic plaer participar, i treballar amb Rutter. L’Orfeó d’Aldaia sempre s’alegra de construir poble”, assegura Francesc Valldecabres en la roda de premsa de presentació on s’ha convidat a tots i totes a sumar-se a la celebració.

Més informació: https://www.orfeodaldaia.com/es/de-ruta-amb-rutter/