Després de l’èxit del conveni entre l’Ajuntament d’Aldaia i la Universitat Politècnica de València (UPV) per al desenvolupament del Parc Empresarial Pont dels Cavalls, els dos organismes tornen a ajuntar els seus camins, en este cas de cara a la planificació de l’ampliació del Cinturó Verd cap al Barri del Crist. Així, l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, acompanyat dels arquitectes municipals Cristina Moreno i José Manuel Vázquez, i la regidora d’Urbanisme Mónica Trujillo, va rubricar este acord que qualifica de “molt il·lusionant, ja que ens permetrà començar a caminar en este projecte tan important per al nostre poble de la mà d’una institució tan prestigiosa com la Universitat Politècnica”.

Gràcies a este acord, el professorat d’arquitectura de la Universitat elaborarà el treball de recerca “Evolució Urbana i Territorial d’Aldaia” que es publicarà “en una editorial de prestigi, realitzant una anàlisi del creixement de la localitat des de vessants com la històrica, la social o la demogràfica.
Per part seua, l’alumnat d’arquitectura i enginyeria realitzarà una anàlisi del terme municipal que buscarà abordar “les possibles situacions a millorar” en el municipi des del pla urbanístic, posant especial èmfasi en “l’ampliació del Cinturó Verd com a eix estructural urbà, territorial i social d’Aldaia”.