L’Ajuntament celebra un acte especial per a commemorar esta distinció, de reconeixement i prestigi, comptant amb una ampla participació de la ciutadania i la presència de les bandes de música, així com de les associacions i col·lectius implicats en La Baixà

L’Ajuntament d’ Aldaia va anunciar divendres passat que La Baixà del Crist d’Aldaia ha sigut oficialment declarada Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana. Esta distinció honorífica, atorgada per la direcció general de turisme, brinda un major reconeixement, prestigi i visibilitat a la celebració tradicional.

Amb motiu d’esta destacada declaració, l’Ajuntament d’Aldaia, amb la participació entusiasta de la comunitat, va celebrar un acte el divendres passat al carrer Major de la localitat, que va estar encetat i clausurat per la ‘Marxa del foc’. Durant l’esdeveniment, els músics de la Unió Musical i la Simfònica d’Aldaia van interpretar l’emocionant partitura creada pel director, Hugo Chinesta, expressament per al centenari de la Baixà en 2021. Així, els membres del Corretraca assistents es van sumar en el moment precís als concordes de la ‘Marxa del Foc’ amb la seua pólvora i aconseguint els aplaudiments de tots els presents.

L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, va expressar l’orgull pel reconeixement aconseguit: “Estem molt orgullosos i satisfets pel treball realitzat, amb la il·lusió de continuar valorant la nostra festa perquè tant els veïns d’Aldaia com visitants d’altres localitats puguen conéixer-la. No podíem deixar de compartir-ho amb el nostre poble, amb els diferents col·lectius i amb la música que ens acompanya en un dia tan especial. El 5 d’agost, convidem a tots a unir-se a esta festa, és una nit especial i màgica on la pólvora, el foc i la llum omplin els nostres carrers”.

Per part seua, Empar Folgado, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Aldaia, va ressaltar la importància del reconeixement per a la cultura local: “És meravellós veure com aquest reconeixement destaca tota la nostra cultura, permetent que la Baixà siga reconeguda com a Festa d’Interés Turístic Provincial, és un gran orgull. Com el nostre lema de l’any passat deia, “La Baixà ens uneix”, i ja són més de 5.000 persones les que cada any participen i se sumen”.

Finalment, el president de Corretraca, Vicent Olegario, va destacar l’alegria d’aconseguir un reconeixement tan merescut “i a més ara ens posarem a treballar per a aconseguir el reconeixement autonòmic”, i el rector de totes dues parròquies, Francisco Furió, va destacar per la seua part que eixe punt de la localitat, el carrer Major, començava a ser molt especial per a ell per les celebracions importants i emocionants que ha viscut des de la seua arribada a Aldaia.