Les 19 comparses van omplir un any més els carrers d’Aldaia d’espectacle, festa i música, amb els millors vestits, maquillatges i màxima participació durant tres hores d’entrada pel centre de la població

La Federació de Moros i Cristians Els Palmiters d’Aldaia, que aglutina totes les comparses de la localitat, celebrava enguany la gran entrada, en la nit més especial, amb un rècord de participació.

A partir de les 22 hores, els compassos dels marxes mores i cristianes, així com els pasdobles, van tornar a sonar imponents, i totes les comparses van lluir les seues millors gales pel centre d’Aldaia en una gran desfilada, potent i molt vistosa, que va ser seguida per milers de persones als carrers d’Aldaia.

El recorregut tradicional donava inici al carrer Església i seguia per la plaça de la Constitució, per a acabar al carrer Blasco Ibáñez. D’esta manera, van contagiar la seua il·lusió, primer les esquadres cristianes, amb una gran capitania de la mà dels Contabandistes de la Tonyina, i després per les comparses mores, tancant amb l’ostentació de la capitania dels Tuaregs d’Aldaia. Així, la població es va convertir en escenari d’alegria, centre de la força de cada cap d’esquadra i els crits de guerra de cada filà, en ambient festiu i de germanor.

Durant més de tres hores les comparses de la localitat, i les convidades, es van guanyar els aplaudiments del públic. I és que l’ajuntament va col·locar unes 2.000 cadires al llarg del recorregut per a seguir l’entrada, en el marc de la col·laboració constant entre Federació i Consistori, que va afavorir que la celebració transcorreguera de la millor manera i sense incidents.

La gran desfilada es va poder seguir en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament, així com per Aldaia Ràdio, aconseguint acostar l’esdeveniment a milers de persones més simultàniament.