Entre els actes destaquen la cerimònia dels XIV Premis d’Estudis Locals d’Aldaia 2023, les activitats per a adults “Sabors Literaris: Xocolate” o el Club de Lectura en anglés

L’Ajuntament d’Aldaia finalment celebrarà la cerimònia de lliurament dels XIV Premis d’Estudis Locals del municipi, un dels actes més esperats de la temporada cultural de la localitat, el dimecres 25 d’octubre. Este certamen té com a objectiu fomentar i incentivar la realització d’investigacions sobre la realitat local en distints àmbits i moments històrics, així com la posterior publicació d’estos treballs. El premi compta amb una dotació econòmica de 5.000 euros.

D’altra banda, el dia 19 arribarà el torn d’una fascinant trobada literària amb l’escriptora Anna Moner. L’activitat, titulada “Sabors Literaris. Xocolate”, ens portarà per un viatge sensorial a través de les paraules. Explorarem les evocacions del sabor del xocolate presents en la literatura, permetent als participants descobrir esta delícia en obres literàries icòniques. L’activitat és d’accés lliure i està especialment dirigida a un públic adult. Per a participar, és necessari inscriure’s en la pròpia Biblioteca.

Així mateix, el dia 26 es durà a terme un Club de Lectura en Anglés per a adults en les instal·lacions de la plaça de la Cultura. Es discutirà la novel·la “The Almiral’s Baths” de l’autora canadenca Dana Gynther, la trama de la qual està ambientada a València. La Biblioteca proporcionarà els exemplars en anglés als interessats i interessades a participar en este club. La inscripció es pot realitzar en el mateix centre, on també es proporcionarà més informació sobre totes dues activitats i el XIV Premi d’Estudis Locals d’Aldaia 2023.

La Biblioteca d’Aliada és un servei gratuït municipal, i té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació, fomentar i promocionar la lectura, així com ser un centre d’accés a les noves tecnologies i d’oci cultural per a totes les edats. A més, és un important agent en el procés de aprenentatge permanent. El constant desenvolupament tecnològic i el canvi en els processos de treball, requereix que les persones hagen d’estar capacitant-se en les diferents etapes de la vida, siga a través d’institucions i/o per autoformació. Per això, la Biblioteca ha assumit un nou rol: facilitar l’accés i ús de les fonts d’informació, així com desenvolupar la lectura crítica i les destreses en l’ús de les noves tecnologies.