Arriba la cinquena edició de la Setmana Europea de la Mobilitat a Aldaia i l’ajuntament convoca el concurs de dibuix “La bici dels meus somnis”, gràcies al qual l’alumnat d’infantil i primària opta a 17 bicicletes.

 

A més, entre la programació, es contempla un nou taller en família ‘Aprén a cuidar la teua bici’, el dia sense cotxes -22 de setembre- amb transport gratuït, i la festa de mobilitat que comptarà amb demostracions a la pista de pumptruck i berenar, la vesprada del 29 de setembre en la plaça de la Cultura.

 

La «Setmana Europea de la Mobilitat» va sorgir a Europa en 1999 i que a partir de l’any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea i progressivament també de centenars d’ajuntaments espanyols com el d’Aldaia. Té lloc cada any durant el mes de setembre i amb la seua celebració es realitzen diverses activitats participatives amb l’objectiu de promocionar la mobilitat sostenible i el foment i desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents en aquest àmbit.

 

Concurs ‘La bici dels meus somnis’

En aquest concurs es valorarà l’originalitat i l’ús de tota mena de tècniques i materials trobats a classe. I les categories la seua dues per als huit centres escolars de la localitat:

 

Infantil. Xiquets i xiquetes de tres a cinc anys: hauran de crear un dibuix que porte per títol “La bici dels meus somnis”

Primària. Xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys: hauran de dibuixar en classe allò que els evoca el títol “L’Aldaia dels meus somnis”, sempre encaminada a la mobilitat més sostenible.

 

D’aquesta manera, cada centre educatiu opta a dues bicicletes, una per categoria, excepte Ausiàs March que opta a tres, ja que compta amb les unitats o aules de comunicació i llenguatge (CYL) per a la qual tindran a més una bicicleta adaptada.

 

Els escolars que es presenten al concurs podran entregar els seus dibuixos fins a l’1 d’octubre en el mateix centre i el jurat, format entre el professorat, tindrà una setmana per a la deliberació. Finalment, les regidories de Mobilitat i Educació comunicaran les dates per al lliurament dels premis.

 

La regidora de Transport Públic del municipi, Laura Delgado, es mostra “il·lusionada” amb la iniciativa que va començar a caminar ja l’anterior legislatura i que continuarà en la present “donat el gran acolliment entre l’alumnat i les seues famílies. Un any més esperem veure la cara d’emoció dels xiquets i xiquetes en rebre la seua flamant bicicleta de mans de l’alcalde, Guillermo Luján, i les regidores, en el seu propi col·le”.