La Universitat elaborarà el treball d’estudi “Evolució Urbana i Territorial d’Aldaia” a més d’aportar propostes sobre l’ampliació del Cinturó

El TAMA ha sigut l’escenari de la calorosa benvinguda que l’Ajuntament d’Aldaia ha oferit un a l’alumnat d’Arquitectura i Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de València (UPV) que durant el curs que recentment ha començat, dins de les seues activitats curriculars, analitzarà el terme municipal de la localitat. Buscaran “les possibles situacions a millorar” en el municipi des del pla urbanístic i aportar idees i propostes “posant especial èmfasi en l’ampliació del Cinturó Verd com a eix estructural urbà, territorial i social d’Aldaia”.

María de Carmen Blasco Sánchez, coordinadora de la UPV i professora titular de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura ha destacat que “mai un ajuntament havia participat amb la UPV de forma tan àmplia com l’està fent el d’Aldaia” i ha felicitat l’alumnat perquè “formaran part d’un treball de recerca de primer nivell”.

L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, al qual ha acompanyat la secretària municipal, Nieves Barrachina, l’equip d’Urbanisme de l’Ajuntament i una nutrida representació de la corporació, ha recordat que la col·laboració entre l’Ajuntament i la UPV “va començar amb el projecte del Parc Empresarial Pont dels Cavalls” i ha posat l’èmfasi en el fet que “la vostra mirada segur que aportarà noves i interessants perspectives a una cosa tan il·lusionant per al nostre poble com és l’ampliació del Cinturó Verd”. En la mateixa línia, Luján ha volgut agrair a la UPV “la seua plena predisposició a buscar noves vies de col·laboració” entre les dos institucions. Per part seua, el professorat d’Arquitectura i Enginyeria elaborarà el treball de recerca “Evolució Urbana i Territorial d’Aldaia” que es publicarà “en una editorial de prestigi, realitzant una anàlisi del creixement de la localitat des de vessants com la històrica, la social o la demogràfica.