La UD Aldaia arranca la temporada 2023-2024, la primera des de la fusió amb el club Avant Aldaia, amb un creixement en el nombre d’inscripcions i amb més equips en diferents categories.

La UD es consolida així com un dels projectes futbolístics més importants de tota l’àrea metropolitana de València. ‘’Som un dels clubs més assequibles de l’entorn per als xiquets i xiquetes que vulguen introduir-se en la pràctica del futbol’’ explica Ximo Villegas, director general del club. Fa uns mesos, es va materialitzar la fusió amb el Avant Aliada, una altra de les escola de futbol de la localitat, la qual cosa ha repercutit en què fins a 100 jugadors d’aquest equip hagen passat a formar part de l’entitat per a aquesta nova temporada. Segons indiquen des de la directiva, el club, en total, compta amb més de 300 noves inscripcions i ha augmentat el nombre d’equips per a aquesta temporada des dels 30 fins als 43. D’aquesta manera, l’entitat compta amb un planter de més de 700 jugadors i jugadores per a aquesta temporada. ‘’El nostre primer equip juvenil jugarà per primera vegada en la història en lliga Nacional, l’amateur en la màxima categoria de la Comunitat Valenciana (la lliga Comunitat), i l’equip femení en lliga Nacional’’, comenta Villegas.


A tot això, des del club treballen en la creació d’un centre d’alt rendiment per a millorar el treball del seu planter ‘’i aprofundir en la professionalització del club”.

Quasi una dècada d’aposta pel futbol base


El mes de maig de 2014 el Teatre del Mercat va acollir l’assemblea informativa on es va donar a conéixer el projecte d’escola de la UD i es va anunciar, després de diversos anys sense categories inferiors, la voluntat de recuperar la tradicional escola de futbol base de l’entitat. Sis mesos després, al novembre de 2014, després de fer els primers passos, es va celebrar la primera presentació oficial amb totes les plantilles i amb dos equips amateurs masculins. Durant aquests 9 anys de vida, el club ha experimentat un creixement sostingut que s’ha vist culminat en 2023 amb la fusió d’aquesta històrica entitat amb el Avant Aldaia.