El Teatre Auditori Municipal d’Aldaia, TAMA, va tancar amb una gran festa la celebració dels seus primers 20 anys de vida. El menú de celebració arrancava al carrer, junt al gran auditori, amb l’actuació de la companyia Animasur i el seu espectacle “Love, love, love”, premi MAX 2023. Seguidament, altra forma d’art escènic va tindre lloc amb l’estrena de ‘Mural sonor’, una peça composada expressament pel compositor aldaier Hugo Chinesta amb motiu de la inauguració de la intervenció ‘Cultura Natural’ de DULK, que ja engalana la façana del teatre per a commemorar els 20 anys de trajectoria del TAMA.

 

Com a tancament de la festa d’aniversari, oberta a tots els públics, la DJ Elena Expósito va posar la música mentre es servia un còctel amb trufes i sorbet de mango i maracuyá.

 

En la part més institucional de l’acte, al torn d’intervencions, va prendre la paraula la regidora de Cultura, Empar Folgado, i va parlar del TAMA com a “tot un motiu d’orgull i èxit per al nostre poble”, i ara amb la intervenció artística que ja vestix el TAMA. L’autor Antonio Segura, DULK, va assegurar estar “molt satisfet del resultat i feliç de tindre el mural més gran de la meua carrera tan prop de casa”. ‘Cultura Natural’ vol evocar el lligam de l’esser humà amb la naturalesa, “connexió fonamental per a la nostra supervivència”. Una intervenció carregada de simbolisme, on tot naix a partir d’una porta que s’obri a la creativitat, als somnis, al poder de la imaginació…

 

Finalment, l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, destacava “este espai ha situat a Aldaia com un referent inqüestionable en l’escena cultural de tota la Comunitat Valenciana, vincula el nostre poble amb la Cultura, forma part de la nostra personalitat col·lectiva i és el reflex d’una manera d’entendre com ha de ser una ciutat oberta, creativa i moderna, com volem que siga Aldaia”.

 

En 20 anys el TAMA s’ha consolidat com un espai sòlid i valent amb la seua programació continua, diversa, regular… i apostant pel talent local. Tot just on conflueixen la zona urbana, l’Horta i el Cinturó Verd, un altra de les considerades ‘joies’ d’Aldaia.

 

A l’acte es va agrair la tasca a tot l’equip del TAMA, i el departament de Cultura, als alcaldes i alcaldesses que han somiat esta realitat, i es va felicitar Aldaia pel seu gran auditori, per seguir creant Cultura per molts anys més.