Aldaia presenta la programació per als mesos de novembre i desembre amb motiu de la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a la des Dones, sota el lema d’este 2023, ‘En igualtat ni un pas enrere’.

D’esta manera en primer lloc, arriba el projecte ‘Mujer TIC’, amb taller gratuïts per a dones a càrrec de la Fundació Cibervoluntarios. El dilluns 13, de 9:30 a 11:30 matí tindrà lloc el taller ‘Eines bàsiques per a l’ocupació’, enfocat a la recerca de treball. Dimecres 15 de novembre será el taller ‘Eines digitals per a la cerca d’ocupació’. Dos tallers programats a l’ADL, o centre Labora d’Aldaia.

Els dimarts i dijous, 7, 9, 14 i 16 de novembre, de vesprades (17:30 a 19:30h) es poden apuntar al Curs de defensa personal per a dones, a càrrec de Forpol curs dirigit a dones majors de 18 anys i enfocat en l’adquisició d’habilitats d’autodefensa.

El dia 20 de novembre de vesprada, està programat un taller en línia que ensenyarà com enfrontar l’assetjament en la via pública. Una trobada gratuïta, titulada “StandUP contra l’Assetjament de Carrer” i organitzat per la Fundació Dones, proporcionarà informació i eines pràctiques per a actuar en situacions d’assetjament al carrer.

Els dos dies més importants del calendari seran el 24 i 25 de novembre, quan d’Aldaia s’unirà per a commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones. El divendres a les 17:00, es farà la lectura d’un manifest i un minut de silenci en honor a les víctimes, a més, es presentaran actuacions de l’Escola Municipal de Dansa d’Aldaia (EMDA) i l’Escola Municipal de Teatre d’Aldaia (EMTA). Al dia següent, l’emissora local, Aldaia Ràdio (89.4 FM), emetrà un programa especial per a commemorar este dia a les 14:30 (amb una nova reposició a les 20h).

Continuant amb el mes contra la violència de gènere per exelència, el 29 de novembre es duran a terme les Jornades “Més Cibersegur@s,” en col·laboració amb l’Observatori Espanyol de Delictes Informàtics (OEDI). S’explorarà el tema de la violència digital, com detectar-la i com abordar els casos. Amb una sessió dirigida al personal tècnic municipal i una altra per a professorat, famílies i públic en general.

El mes es tancarà el dia 30 amb una vetlada lúdica, però sempre reivindicativa, en el Teatre del Mercat amb el monòleg “Riures,” presentat per l’artista valenciana María Juan, que denúncia des de l’humor les situacions masclistes. L’entrada serà lliure fins completar l’aforament.