L’alcalde Luján: “ És una notícia molt trista, i des d’Aldaia anirem on calga anar per exigir que este projecte tan esperat pels aldaiers i aldaieres es puga realitzar”

La notícia ha saltat en la última Comissió d’Economia de les Corts Valencianes, on des del govern de la Generalitat ha confirmat que el Pla Conviure queda suprimit, i amb ell es descarta el projecte de reforma i ampliació de la Resdiència Pública de Majors d’Aldaia que començaria en properes dates. L’alcalde de la localitat, Guillermo Luján, qualifica l’anunci de “molt trist” i assegura que “des d’Aldaia anirem on calga per a exigir el compliment d’este projecte i l’inici d’estes obres que començarien en breus dates”.

52 places residencials i 50 d’atenció diürna

Amb este projecte de reforma i ampliació, la residència d’Aldaia passaria a tindre una capacitat de 52 places residencials per a gent gran, 38 de les quals se situarien en un bloc destinat a persones grans dependents i 14 més en un altre edifici per a grans dependents . Així mateix, es preveia un tercer bloc, on se situaria el centre de dia amb capacitat per a l’atenció de 50 persones majors.

El primer bloc destinat a residència de persones grans dependents s’organitzaria al voltant de dos mòduls de convivència, cadascun dels quals amb capacitat per allotjar 19 residents en set habitacions dobles i cinc individuals distribuïdes en dos plantes.

Per la seua banda, la residència per a grans dependents estaria a un altre edifici amb dos plantes, amb un total de vuit habitacions amb capacitat total per a 14 persones usuàries i una tercera planta destinada a l’equipació del centre.

Finalment, al bloc destinat a albergar el centre de dia, els serveis es repartirien en una planta baixa i dos plantes amb sala de rehabilitació; sala dactivitats i convivència; consulta mèdica, psicològica i de podologia; sala de tractament i cures, i perruqueria.

A més, disposaria d’una zona enjardinada interior d’ús exclusiu per als usuaris i usuàries del centre de gent gran L’Horta, on es preveia una adequació per a incloure recorreguts més accessibles i espais intergeneracionals amb jocs infantils.