Les obres de construcció de la nova Biblioteca Municipal d’Aldaia s’han représ esta setmana amb l’entrada, de nou, de la maquinària i el personal treballador en el recinte per a continuar amb el projecte que es duu a terme en l’antic col·legi Mariano Benlliure. El procés va quedar paralitzat per la pujada dels preus de materials i combustibles, que van provocar una discrepància entre l’empresa constructora adjudicatària i l’ajuntament.

 

Així, finalment “es va arribar a un acord per a la rescissió del contracte, i es va posar en marxa una nova licitació per a tornar a adjudicar l’obra que ara es reprén de nou i que afronta la seua fase més important”, indiquen fonts municipals. El projecte suposa crear una biblioteca de referència des d’un concepte més avançat que les habituals.

Un espai multidisciplinari i avantguardista

Segons expliquen els tècnics, el projecte de la nova Biblioteca Municipal d’Aldaia que es reiniciarà pròximament serà una àgora de formació contínua “i un lloc de referència en el qual els aldaiers i aldaieres de totes les edats troben les eines formatives que necessiten”. La mateixes fonts indiquen que estes instal·lacions estaran adaptades a les necessitats del futur, ja que es pretén crear un espai “avantguardista i emblemàtic, amb vocació de transversalitat, multidisciplinària i amb visió de futur, que atenga les noves necessitats culturals, d’estudi i de formació contínua que els veïns i veïnes d’un municipi com Aldaia necessiten”.

 

Aquest nou espai s’emmarcarà en una parcel·la de 3.371 m², amb una superfície construïda de 2.551,77 m², enfront dels 582,82 m² de la Biblioteca Municipal actual. La nova Biblioteca disposarà de 1.299,97 m² de patis vinculats a les diferents sales i d’una sala d’usos múltiples (sala d’actes) amb capacitat per a 146 persones, un arxiu en planta primera amb 3.416,40 ml de prestatgeries que es resolen en un recinte de 198,87 m² i un depòsit de llibres amb 652,80 ml addicionals de prestatgeries, en planta baixa, a més dels diversos espais d’usos múltiples.