Aldaia ha preparat una completa programació de Nadal per a tota la família. Amb una àmplia varietat d’activitats i esdeveniments, l’objectiu és que la ciutadania gaudisca d’estes festes en un ambient festiu i entretingut replet de moments d’alegria i diversió. Perquè l’ambient nadalenc òmpliga els carrers de la població, ja el diumenge 17 de desembre es durà a terme la Fira del Comerç en la plaça de la Constitució. Organitzada per ACODA, esta fira comptarà amb activitats infantils, sortejos i actuacions musicals.

Activitats en la Biblioteca Pública Municipal

El programa de Nadal de la Biblioteca inclourà tallers i contacontes per a tota la família. Algunes de les activitats més destacades inclouen “Nadal amb Versos” el 14 de desembre, un taller on es realitzaran elements decoratius nadalencs utilitzant poemes; contacontes de “La Bruixa Xocolata” el 19 de desembre, i un taller en anglés anomenat “Come and have fun in our library” del 2 al 5 de gener, dirigit a xiquetes i xiquets de 8 a 11 anys.

Música, dansa i cultura també en Nadal

La població podrà submergir-se en l’esperit nadalenc amb una sèrie de concerts. El Teatre del Mercat serà l’escenari per al Grup de Ball de la Ronda d’Aldaia el dissabte 16 de desembre. La Unió Musical d’Aldaia, la Banda de Cornetes i Tambors del Stm. Crist de les Necessitats i la Banda Simfònica d’Aldaia oferiran concerts nadalencs el diumenge 17 de desembre. A més, l’Orfeó d’Aldaia i la Coral Harmonia es presentaran a l’església de l’Anunciació el 22 i el 28 de desembre, respectivament. Dos exposicions estaran obertes fins al 10 de gener de 2024: La Sala Espai d’Art Plaça Major albergarà “Ensenyar, aprendre i conviure en valencià: 40 anys de la LUEV, i la Llotgeta del MUPA exhibirà “Mocadors de coll en la indumentària tradicional valenciana”.

Cicle Nadalenc de Teatre per a xiquetes i xiquets “Bonic”

Com cada any, el teatre no faltarà a la seua cita amb la infància d’Aldaia. La XIX edició del cicle “Bonic” tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 de desembre. Unes jornades que inclouen les obres “Peter Pan” de La Teta Calba, “Cube” de Jm Gestió Teatral, i “Alicia en el musical de les meravelles” de Cia. Trencadís Produccions. Totes les funcions seran en el Teatre Municipal Auditori d’Aldaia.

Palmito Fest

El dijous 28 de desembre, Aldaia celebrarà l’esperat “Palmito Fest” en l’emblemàtica Plaça de la Constitució. Una jornada plena de diversió, inclusió i sorpreses, dissenyada per a tota la família. Des de manualitats fins a pintura, hi haurà oportunitats per a expressar la creativitat. També hi haurà espai per a la música en directe que afegirà un toc festiu a l’ambient, creant una experiència única per a tots els presents. Per als més xicotets, les “Campanades Infantils” marcaran moments especials de diversió i emoció, creant records inoblidables.

A més de totes estes activitats, l’esperit solidari i esportiu es fusionaran en la X Carrera Sant Silvestre, que es durà a terme el divendres 22 de desembre. Amb eixida programada a les 19.30 hores des de la Plaça de la Constitució, esta carrera no competitiva convida a tots els participants a vestir disfresses festives i gaudir d’una experiència esportiva única centrada en la solidaritat i la companyonia.

El moment més esperat, la gran Cavalcada dels Reis Mags

La culminació de les festes tindrà lloc el divendres 5 de gener, l’emoció i la màgia s’apoderaran dels carrers del municipi. Muntats en una esplèndida carrossa, els Reis Mags desfilaran acompanyats del seu seguici de patges, els qui distribuiran il·lusió i caramels al llarg del recorregut. La Cavalcada conclourà la salutació de Ses Majestats des del balcó de l’Ajuntament d’Aldaia, on dirigiran unes paraules plenes d’esperança i bons desitjos per a totes les persones de la localitat.