Una de les cites ineludibles al Nadal aldaier és la cursa Sant Silvestre, que aquest any tindrà lloc durant la vesprada del divendres 22 de desembre. Com és habitual, la plaça acollirà l’eixida i la meta d’aquesta prova no competitiva, a més de les diverses activitats que complementaran la jornada.

Les persones interessades a participar-hi, podran apuntar-se a la mateixa plaça prèviament a l’inici de la cursa, en què este any s’espera que hi concorreguen més de 1.000 persones de totes les edats. En esta línia, des de l’Ajuntament animen a participar “tots els veïns i veïnes, ja sigua de forma individual o en grups, ja que la finalitat d’esta cursa no és guanyar, sinó gaudir de l’ambient del Nadal, de l’alegria i del bon humor de celebrar aquestes festes de manera col·lectiva i fent esport”. I és que a la Sant Silvestre d’Aldaia és habitual veure molts participants abillats amb disfresses o amb complements de temàtica nadalenca, que aporten a la cita un caràcter divertit i familiar.

Solidaritat i premis

La San Silvestre aldaiera té una finalitat solidària, per la qual cosa tota la recaptació es dedicarà a l’associació Càritas l’Anunciació. A més, també es podrà lliurar material escolar (preferiblement nou) i aliments no peribles.

D’altra banda, tot i que la carrera està qualificada com a “no competitiva”, s’atorgaran diversos premis, entre d’altres a les disfresses més elaborades i que aporten un toc de màgia i alegria a la vetllada. Així mateix, des de l’organització indiquen que s’instal·larà un gran photocall a la zona annexa a l’eixida i la meta perquè tots els participants puguin fer-se les seues fotos “per poder tindre un record d’un dia tan especial”. Des d’una hora abans de l’eixida, la plaça de la Constitució s’omplirà amb música i amb un escalfament previ col·lectiu obert a la participació de tots els assistents.

Inici dels dies grans

Esta serà l’edició número deu d’esta cursa que compta amb un recorregut de 3,5 km i que obri la porta als dies grans de Nadal a Aldaia. Així, la Sant Silvestre s’ha posicionat com l’avantsala a les jornades de la nit de Nadal i el dia de Nadal, i a la programació de la setmana que ve, especialment dedicada als xiquets i xiquetes que estaran gaudint d’estos dies fora de les aules. El Cicle Bonic de teatre infantil complirà la seva dinovena edició els dies 26, 27 i 28 al TAMA amb la representació de Peter Pan, Cube i Alícia al musical de les meravelles. El colofó ​​arribarà el 28 amb el Palmito Fest, una intensa jornada d´activitats en família, tallers i moltes sorpreses a la plaça de la Constitució que finalitzarà amb les campanades infantils. I per descomptat, la gran cavalcada dels Reis Mags que transcorrerà durant la vesprada del 5 de gener pel recorregut habitual.