El fred de l’hivern es pot combatre a Aldaia amb la seua proposta escènica, amb la proximitat i les emocions que proporciona el teatre. Així, la programació del TAMA del primer trimestre de 2024 arranca amb la novena edició del Cicle de Teatre «Intimíssim». Els dies 19 i 26 de gener i 2 i 9 de febrer, es posen en escena sis espectacles originals de teatre textual i multidisciplinari on actrius, actors i públic assistent comparteixen l’escenari. En «Intimíssim» el públic assegut a l’escenari participa com a subjecte actiu amb els i les intèrprets, generant així una complicitat, un diàleg estret i una vivència molt particular amb els professionals de l’escena.

El 19 de gener rebem a l’actriu aldaiera i pallassa, María Andrés, amb el seu darrer espectacle “Límit”. Un clown gestual i poesia, un joc al límit de ser o d’estampar-se. Seguidament, el dia 26, el grup “Va de dones” interpreta l’obra del mateix nom. Un espectacle de música tradicional valenciana feta per dones amb una trajectòria de més de 30 anys on s’apleguen notes del Cant d’Estil Valencià amb seguidilles, jotes i fandangos.

Arribat febrer, el dia 2, tindrem la tercera funció del «Intimíssim» amb tres obres consecutives de companyies valencianes estrenades per Via Escènica de Russafa Escènica Festival 2023. Primerament “Holocausto” de la companyia Restaurante Hassan resident a Foios, una proposta teatral performativa que ens parla d’Alicia La Lagarta amb el seu monstre. Seguim amb “MatERial” de Teatro de los Chinos, companyia resident a Catarroja que interpreta una peça multidisciplinària nascuda d’idees escèniques que es quedaren pel camí. I acabem amb “L’última i mon anem” de Marxa Maxo, companyia resident a Aldaia gràcies al programa Via Escènica i a l’Ajuntament. Una peça curta que transita pels tretze cossos pictòrics de l’Últim Sopar de Leonardo da Vinci des de diferents pistes de so. Finalitza «Intimíssim» el dia 9 amb “Cinc minuts” de la companyia Alarcón&Cornelles. La senyora Mompó passa els seus últims dies en una residència on ix a passejar pels jardins per a trobar-se amb Rosa. L’aparició d’un Àngel, un home vestit d’infermer que s’assembla molt al seu fill, farà que tot es precipite.

Un moble barat i música electrollatina reggaetonera

Com diu el refrany “Febrer té bon alé” i al TAMA no li falta energia. El dia 16 gaudirem de l’obra teatral “El moble” d’Albena Teatre, una comèdia amb pinzellades dramàtiques amb versió valenciana del dramaturg i actor aldaier Juli Disla. Un moble barat, contraxapat i difícil de muntar és el pretext per a submergir-nos en els més íntims conflictes d’una parella de poc més de 40 anys que es troba a la vora de l’abisme. Contat així podria semblar un drama, res més lluny de la realitat. Aquesta obra ha rebut el Premi TOC de Teatre a Millor Espectacle (El Puig 2023).

Finalment, el 23 de febrer actuarà el cantant Sergio Contreras (Huelva) que en oferirà en concert els seus temes més coneguts d’inspiració electrollatina i reggaetonera, sense renunciar al flamenc, ni al hip hop, ni a les sues lletres més compromeses.

Humor, cinema i improvisació

Març comença amb l’humor “gamberro”, polític i crític de Xavi Castillo que porta al TAMA “Spoiler”. Un show “palomitero” que fa un homenatge al món del cinema on es donen cita pel·lícules d’infància, grans clàssics de la ciència-ficció, terror, comèdia, grans directors, bandes sonores, actors i actrius de llegenda.

Per altra banda, el Teatre del mercat acollirà el dia 9 de març la XIX Lliga d’Improvisació’24, organitzada pel col·lectiu IMPROU amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Teatre d’Aldaia (EMTA), amb il·luminació espectacular a càrrec de l’equip tècnic del TAMA. Un encontre d’emocions i moltes sorpreses.