El Consorci d’Esports de l’Horta ha renovat la seua presidència i direcció tècnica en el seu últim ple celebrat a Torrent, y ha nomenat al regidor d’Esports d’Aldaia, José Martínez Luna, com a nou president per unanimitat de tots els representants. De la mateixa manera, la nova secretària del Consorci és Amparo Expósito, i Jaime Herrero va quedar nomenat com a nou director tècnic.

 

El Consorci Esports Horta va nàixer amb l’objectiu de fomentar projectes esportius nous i alternatius, amb la finalitat de gestionar més eficientement els recursos econòmics, esportius i humans que fomenten els hàbits saludables i les relacions socials en les poblacions veïnes.

 

Així, 16 ajuntaments de l’Horta i voltants es reuneixen de manera semestral per a l’organització de trobades comarcals, campionats, voltes a peu o rutes i lligues intermunicipals. El nou president i regidor a Aldaia, assegura que accepta el nou repte “amb il·lusió de seguir en el camí d’apropar l’esport a tots els veïns i veïnes de la comarca, com una eina per a millorar la qualitat de vida de les persones”.

 

Després de 20 anys de trajectòria, es va crear una entitat amb personalitat jurídica pròpia capaç de desenvolupar iniciatives conjuntes en matèria d’esport. I així es van sumar els ajuntaments d’Alaquàs, Albalat, Alcàsser, Aldaia, Almussafes, Catarroja, Manises, Massanassa, Paiporta, Paterna, Picanya, Quart de Poblet, Silla, Torrent, Xirivella i la Mancomunitat del Barri de Crist.

 

Des de la seua creació, i com marquen els seus estatuts, el compromís és “promoure la constitució d’una xarxa de recursos d’informació i participació” en matèria d’esports i dur a terme la seua gestió”, així com l’organització de cursos de formació, jornades de treball, congressos tècnics o debats sobre temes relatius a l’esport en el nostre territori.