Aldaia compta amb una escoleta d’educació infantil municipal, anomenada Llavoreta, que s’encarrega de treballar els valors més positius durant tot l’any amb l’alumnat de 0 a 3 anys en el municipi, i així també en el Dia Escolar de la No Violència i de la Pau.
D’esta manera, l’equip docent i educatiu ha treballat durant els últims dies amb les xiquetes i xiquets uns murals fets amb les manetes i figures de la pau que han estrenat este 30 de gener. Seguidament, ja en el camp de futbol del parc Encreullades han anat, animats per la música sobre la pau, l’amistat i la solidaritat, a formar tots junts la forma gegant del símbol de la pau, vist des de dalt.
A la jornada han assistit l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján i la regidora d’Educació Laura Moruno, i han destacat que “la gran tasca que realitzen amb les nostres xiquetes i xiquets en l’escoleta Llavoreta té un gran valor, ja que contribueix a la formació integral dels més xicotets, inculcant valors fonamentals des de primerenca edat”.
El director del centre, Marino Carrascosa, ha destacat la importància de fomentar la pau des de la infància, emfatitzant que “en aquests moments, es necessita més que mai la pau. Nosaltres, des de ben xicotets, treballem una sèrie de valors, entre ells, l’amistat, la igualtat i la pau”, ha afegit el director.
La celebració ha culminat amb un gest simbòlic ple d’esperança. La comunitat educativa de l’escoleta ha preparat globus amb paraules relacionades amb la pau, portant així missatges d’unitat i harmonia, simbolitzant el desig compartit d’un món sense conflictes.
La jornada ha conclòs amb la promesa de continuar cultivant la pau i els millors valors a l’escoleta municipal Llavoreta.