-L’Ajuntament invertix 4 milions d’euros anuals destinats al benestar de les persones que més ho necessiten amb el “Menjar a casa” o el programa de dependència per a les persones majors, les activitats per a la infància o el Centre d’oci per a persones amb diversitat funcional” entre d’altres

-La localitat anuncia tota una programació, durant l’any 2024, per a la celebració de quatre dècades d’atencions especialitzades pel benestar de tota la població en Aldaia

L’Ajuntament d’Aldaia està de celebració, i presenta una ampla programació, dins la commemoració de 40 anys de Serveis Socials a la localitat. Un municipi pioner en la posada en marxa tot tipus de serveis professionals per fer per a atendre les necessitats per les persones més vulnerables.

D’esta manera, l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, junt amb la regidora d’Atenció a les Persones, Empar Folgado, i la tècnica de Benestar Social, Amelia López, han presentat davant els mitjans de comunicació els actes que durant l’any present faran d’Aldaia “un centre neuràlgic de trobades, xarrades i conferències al més alt nivell entorn del benestar social”. Passaran pel TAMA personalitats reconegudes com ara el catedràtic de política econòmica, Antón Costas, l’ex ministra Matilde Fernández, de l’Observatori Estatal de la Soledad no Deseada o el sociòleg Joaquín García Roca. Com a cloenda de la jornada, l’actriu valenciana Pepa Cases interpretarà el monòleg “40, tant en tan poc” i es lliuraran diversos reconeixements a personal tècnic i professional de l’àmbit dels Serveis Socials de la localitat.

Per què celebrem 40 anys de serveis socials a Aldaia?

  • Perquè els serveis socials formen part de la vida del nostre poble i des de fa quatre dècades s’han anat transformant en un sistema de protecció i de millora de la qualitat de vida de les persones, les famílies i els barris.

  • Perquè els serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana, són pilar de l’estat de benestar (juntament amb l’educació, la sanitat i les pensions).

  • Perquè durant quatre dècades s’han resolt milers de situacions difícils i complexes, i s’ha mostrat la maduresa, generositat i solidaritat d’Aldaia.

  • Per fomentar la bona convivència, fent possible la igualtat.

  • Quaranta anys després el balanç és excel·lent i l’avaluació la fan cada dia les persones que utilitzen els serveis socials, ja siga en els serveis d’atenció a les persones majors, el servei d’acolliment, la renda valenciana d’inclusió, les persones han pogut tirar avant amb xicotets o grans suports, les que han pogut obtindre una ocupació, o superar un moment en el qual la vida els mostrava la seua cara més difícil.

  • I finalment per garantir que els assoliments col·lectius continuaran, com a uns avanços socials que afortunadament han contribuït a fer que Aldaia compte amb escoles, centres de salut i de serveis socials, amb professionals qualificats per a la protecció de les persones.

L’alcalde, Guillermo Luján, afig que “tot genera sentiment de pertinença i orgull de ser veïns i veïnes d’Aldaia i el coneixement i ús dels seus serveis socials ajuda a enfortir un sentiment tan poderós”. En la mateixa línia, la regidora, Empar Folgado, assegura que “celebrem els quaranta anys de serveis socials a Aldaia, i el compromís de l’Ajuntament pels drets socials per a totes i tots”.