L’Ajuntament commemora ’40 anys garantint drets’ amb una conferència d’Antón Costas, col·loquis professionals, centenars de treballadors i treballadores socials i reconeixements al TAMA

L’Ajuntament d’Aldaia ha reunit al Teatre Auditori Municipal d’Aldaia (TAMA) a prop de 300 persones, entre equips de treball de serveis socials de la comarca, representants i polítics de tota la época de la democràcia a la localitat per a commemorar els 40 anys de servicis socials a Aldaia, localitat pionera en la posada en marxa de la gran majoria d’ajudes i acompanyament a les persones més vulnerables.

L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, assegurava que “és moment de reflexió, i també de mirar endavant. Per valorar estos 40 anys, ficant l’ènfasi en el municipalisme, però amb la necessària col·laboració de totes les administracions. Formant-se i mirant al futur.”

L’acte va arrancar amb un col·loqui entre professionals, amb persones tècniques de la matèria i psicòlegs de Sagunt, Foios, o l’Eliana, i la cap d’àrea d’Aldaia, Amelia López Cayuela on es va debatre sobre reptes i evolució dels servicis socials. Mercé Martínez, ex directora general d’Atenció primària i dependencia declava que ‘Aldaia sermpre ha sigut un referent en serveis socials, ha tingut un equip molt potent que se l’ha cregut, enriquidor per a la resta d’equips. I és cert que els alcaldes i alcaldesses han potenciat inclús que comarcalment se continuara. I hui ha sigut emotiu a més no poder…”

Antón Costas, President del Consell Econòmic i Social d’Espanya, assegura en Aldaia que ‘Los servicios sociales son una de las actividades de la economía que tendrá más crecimiento en los próximos años. Además, no se trata de un gasto, son una inversión con elevadísimos retornos para las personas, para la sociedad y para la economía. El elemento clave, a mi juicio, es la capacidad y la calidad de los servicios sociales para orientar y acompañar a las personas. Cuando un servicio social tiene esta capacidad, los resultados que veo son espectaculares”.

Empar Folgado, regidora d’Atenció a les Persones, remarcava l’eslogan triat: “40 anys garantint drets”, “Perquè estem garantint drets socials, no parlem de caritat ni beneficència, son drets socials”.

Finalment, despres d’un monòleg en clau d’humor de l’actriu Pepa Cases, es va procedir a lliurar uns reconeixements a tots els equips que han destacat, així com a la persona responsable estos 40 anys dels servicis socials en Aldaia, Amelia López Cayuela, qui va rebre a més na ovació per tota una vida, i va agrair especialment “a la família i al poble d’Aldaia, per sentir el suport. Perquè tot el món sap que Aldaia és el meu poble.”