El Teatre Auditori Municipal TAMA d’Aldaia va viure una gala de gran emoció amb l’homenatge al qual fora un dels protagonistes de l’època daurada del València CF, entre 1999 i 2004, Juan Sánchez el “Romario d’Aldaia”.

El periodista Fran Guaita, i amic de Sánchez, va idear la festa després de mesos de treball de camp i redacció del llibre biogràfic ‘Juan’ que es va presentar entre sorpreses i emocions per al futbolista que no va poder evitar les llàgrimes, especialment en recordar a la seua família en aquells anys: “A mi només se m’ocorre ‘gràcies’. Gràcies a tothom. Crec que no tindré vida per a poder agrair tot l’afecte…”. Sánchez va arrancar diverses llargues i sentides ovacions del públic.

En l’esdeveniment, de portes obertes, es van projectar imatges de tota una trajectòria, així com de l’avanç d’una localitat en creixement, i vídeos d’amics i companys, i es van realitzar entrevistes in situ a persones importants en la vida de Juan com el seu professor de la infància, l’exfutbolista mític també d’Aldaia, Vicente Guillot, o les seues filles.

El colofó era, per tant, la presentació del llibre que recull la biografia del davanter aldaier, una obra “imprescindible” per a tots aquells que han gaudit amb els gols de Sánchez.

L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, tancava amb paraules d’admiració i agraïment convidant a la lectura del llibre i lloant “la humilitat i el ser sempre amb orgull d’Aldaia”. El llibre, editat per l’ajuntament, es va repartir de manera gratuïta entre els assistents.

Finalment, la festa acabava amb música en directe i unes llargues cues per a recollir la signatura del seu protagonista en el seu llibre, que ja passa a recollir part important de la història d’Aldaia.