Les persones d’entre 18 i 30 anys d’Aldaia tenen una nova oportunitat amb la iniciativa de l’àrea de Joventut, Gent Jove Aldaia, i és ‘TalentZ’. Una convocatòria de concurs on l’objectiu principals és impulsar mecanismes de participació directa de les persones joves promocionant les iniciatives i talents juvenils mitjançant la implicació comunitària i l’activisme des de valors democràtics, solidaris i pro socials.

El procés implicava una primera fase, amb la presentació d’una idea o projecte, i del perfil personal, per a ser publicat al web per Joventut. I una segona fase de votació popular i jurat professional. Finalment, el resultat era desvelat en la gala final de ‘TalentZ 2024’ que es va celebrar al teatre del Mercat:

D’entre les 21 propostes d’enguany, els premis per categories van ser per a:

– Innovació i Emprenedoria: Natalia Estudillo

– Art i Cultura: Claudia Platero

– Esport i Vida Saludable (2 premiades per empat): Miriam Crujera i Eva Coronado

– Medi Ambient i Sostenibilitat: Edu Enguídanos

– Acció Social: Yolanda Trujillo

D’esta manera, estes sis persones joves d’Aldaia representen els millors valors de la joventut a Aldaia, juntament amb els seus projectes, i poden programar des d’ara mateix la seua campanya de suport i difusió per als seus projectes personals en Aldaia.

L’alcalde de la localitat, Guillermo Luján, així com el regidor de l’àrea Sergio Gómez, van presenciar el lliurament amb la il·lusió de “posar com a protagonistes als joves d’Aldaia, com venint fent des de fa molts anys al departament de Joventut. Pensem que és molt important que les polítiques de joventut es facen des de l’òptica de la gent jove i per això creiem oportú crear este tipus d’esdeveniments, amb elles i ells”.