La localitat es vist de gala, després d’un any de treball i col·laboracions, per a celebrar els dies grans de les seues festes majors, que enguany es presenten amb un cartell espectacular

Aldaia presenta unes festes per a 2024 il·lusionants. D’una banda, la Baixà atraurà a visitants de tot el territori gràcies a l’estatus de Festa d’Interés Turístic Provincial aconseguit l’any passat, i per un altre les iniciatives per a tots els públics i els espectacles gratuïts com El Cinturó Jove Fest o el Remember seran protagonistes.

La gran desfilada de Moros i Cristians marcarà la primera gran fita del calendari festiu d’estes festes que mantenen actes tradicionals com la Pujà del Santíssim Crist o la 10K Sense Límits Aldaia, una carrera de renom que atraurà a atletes i afició de tot el país. Pensant en els i les més menudes, s’organitza de nou ‘Nits a la Lúdica KIDS’ en la piscina lúdica, amb espectacles i activitats com ara improvisació, música, màgia i molt més, dissenyades perquè els xiquets gaudisquen al màxim.

La música de banda i el folklore local tenen, com no podia ser d’una altra manera, un lloc preferencial, amb les actuacions de la Unió Musical, la Banda Simfònica, l’Orfeó, la Banda de Cornetes i Tambors, la Ronda o el Grup de Ball de la Ronda d’Aldaia entre altres.

La moda també estarà present en les festivitats, amb la Passarel·la de Moda d’ACODA Fashion Night programada per al 25 de juliol en la plaça de la Constitució en la qual una selecció de comerços de moda i bellesa d’Aldaia mostraran les últimes tendències en les seues respectives especialitats. La passarel·la, sota el lema “Els Goia de la moda”, farà l’ullet al cinema espanyol, i estarà conduïda per l’actriu valenciana Iris Lezcano. Com ja és habitual, la Festa d’Associacions reunirà els col·lectius del municipi en un animat esdeveniment en la plaça que comptarà amb un sopar faixat i un ball amenitzat per l’orquestra Tokio Band en la mateixa ubicació.

El 27 de juliol, els xiquets i xiquetes podran gaudir del musical infantil de ‘La Fàbrica de Xocolate’ en la plaça de les Corts Valencianes i el públic més experimentat del musical ‘Remember is to live’ organitzat per Jango on tour i l’Ajuntament. Paral·lelament, es presentarà un espectacle musical en la plaça de les Corts valencianes.

El 31 de juliol arribarà la tradicional Nit de Farolets, un dels esdeveniments més estimats pels aldaiers, seguit l’espectacle infantil del Llibre de la Selva. L’endemà, la plaça de les Corts Valencianes es transformarà en un punt de trobada per al Tardeo Jove. A la nit, els assistents podran gaudir de la ‘discomóvil Comuna 13 urban shou’. El 2 d’agost, els més xicotets prendran el protagonisme en la Cavalcada infantil. A les 22 hores, el Festival Cinturó Jove Fest posarà la nota musical també el 3 i 4 d’agost. El dissabte 3 a mitjanit tindrà lloc la Cordà infantil, un espectacle ple de llum i emoció. L’endemà, l’Ofrena de Flores omplirà els carrers de color i fragància. Eixa mateixa nit, a les 00.00 hores, el Corretraca sacsejarà l’ambient amb la seua energia inigualable. Finalment, el 5 d’agost arribarà la Cavalcada i la gran Baixà a partir de les 23.00 hores, seguit de l’espectacle musical ABBA Live TV.

El 6 d’agost, Aldaia commemorarà el Dia del Santíssim Crist dels Necessitats, patró principal del municipi amb una mascletà i la solemne processó que culminarà amb el tradicional Cant de la Carxofa.