Atenció a les persones

Informació i assessorament LGTB

Què és?

Servei Especialitzat d’Informació, Orientació i Assessorament sobre l’homosexualitat i transsexualitat, bisexualitat, VIH, Oci, així com anàlisi, detecció i tractament de l’homofòbia.

Compta amb un servei per a l’orientació jurídica, així com d’altres recursos existents a persones i entitats públiques o privades, sobre qüestions que puguen afectar a persones LGTB (Lesbianes, Gai, Transsexuals, Bisexuals) i a les seues famílies, amb especial atenció a joves i a persones amb alguna discapacitat.

Aquest servei gratuït pot sol·licitar-lo tota la ciutadania d’Aldaia, entitats públiques i privades i associacions a través d’Associacions de persones LGTB. Una col·laboració, durant tot l’any, amb ORIENTA .

Què és ORIENTA?

ORIENTA és un servei de la Generalitat Valenciana que presta assessorament i suport a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI, així com a les seues famílies i persones properes, que requerisquen una atenció específica adequada a les seues necessitats. Compten amb un equip multidisciplinari per a proporcionar una atenció integral.

També ofereixen informació i assessorament a professionals i administracions públiques que ho requerisquen.

Les persones LGTBI poden contactar directament amb l’entitat però també poden acudir derivades dels serveis municipals o dels centres educatius.

Des dels nostres serveis podem proporcionar la informació que siga necessària en funció de cada demanda: des de les dades de contacte d’ORIENTA simplement, fins a un espai segur on els seus professionals puguen reunir-se presencial o en remot amb la persona interessada (ordinador, telèfon, sala de reunió…).

Poden cridar al centre del carrer Coladors, o al Centre de les Dones, i es proporcionaria el telèfon d’Orienta.

Pel contrari, també poden telefonar a Orienta i si necessitaren un espai segur on reunir-se amb el seu equip, serien derivats als nostres serveis municipals.

Com sol·licitar-ho?

A Aldaia podem acudir als centres municipals Gent Jove, Serveis Socials: equip d’infància i família i col·laborant amb la xarxa d’oficines de la Generalitat ORIENTA d’atenció integral LGTBI.

El telèfon gratuït d’ORIENTA és 900101015, el de l’oficina de València és 963394668 (orienta_vlc@cv.gva.es). Carrer Pobla de Farnals, 18, València.

Quant costa?

Servei gratuït.

Adjunts