Igualtat
La Llei 9/2003, de 2 d’abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre Dones i Homes estableix una sèrie de mesures i garanties en l’àmbit de la Comunitat Valenciana dirigides a l’eliminació de la discriminació i a la consecució de l’exercici dels drets humans i les llibertats fonamentals per a les dones, sobre la base de la igualtat de dones i homes.
Dins d’esta Llei, l’article 16 defineix la Xarxa Valenciana d’Igualtat com un servei específic de promoció de la igualtat que, a més de la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques municipals, l’assessorament i sensibilització de les dones i la prevenció de la violència de gènere, s’encarrega d’informar empreses i entitats en l’elaboració i implementació de plans d’igualtat dins de les seues organitzacions laborals, així com d’elaborar els corresponents informes tècnics per a l’obtenció del visat.
Per part seua, la Llei 3/2019, de 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana crea la Unitat d’Igualtat, l’objectiu de la qual és fer efectiu el principi d’igualtat de dones i homes de manera transversal en el conjunt de polítiques públiques d’àmbit local, a través de les figures professionals d’agent d’igualtat i tècnica/o superior en promoció de la igualtat de gènere.
Serveis que ofereix
- Informació i assessorament personalitzat a dones.
- Disseny i planificació de programes de sensibilització, informació i formació en matèria d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes i per a la prevenció de la violència de gènere.
- Prevenció, detecció i derivació de víctimes violència de gènere als serveis corresponents, i detecció de les necessitats de l’ajuntament en matèria de violència de gènere.
- Coordinació i impuls de la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques municipals.
- Foment de l’associacionisme de dones i assessorament per a la constitució d’associacions, mantenint el suport a les associacions feministes existents i qualssevol una altra que es creuen amb objectes socials similars.
- Coordinació amb totes les instàncies, públiques o privades, que treballen en matèria d’igualtat i violència de gènere: serveis socials i altres serveis municipals i autonòmics, organismes públics, etc.
- Actuacions relacionades amb els plans d’igualtat: disseny, execució, seguiment i avaluació del pla de justícia de gènere dirigit a la ciutadania; així com informació i assessorament a empreses i entitats per a l’elaboració i implantació de plans d’igualtat així com sobre el visat de plans d’igualtat en empreses emés per part del centre directiu de l’administració de la Generalitat amb competència en matèria de dones.
- Coordinació amb la Xarxa Valenciana d’Igualtat.
- Coordinació amb la Xarxa Jove de la Comunitat Valenciana.
- Dur a terme les accions del pacte d’Estat contra la violència de gènere.
Videos
Enllaços
Adjunts
Programació Febrer, Març i Abril 2024
Pla de justicia de gènere d’Aldaia. III Pla Municipal d’Igualtat
Guia drets víctimes violència gènere (actualitzat maig 2022)
Guia sobre Violència de Gènere en Lectura Fàcil
Guia d’ajuda per a dones amb discapacitat que volen denunciar violència de gènere
Orientacions pràctiques dones amb discapacitat per a denunciar violència de gènere
Guia de recursos municipals en materia de violència de gènere
SI ESTÀS EN UNA SITUACIÓ D’EMERGÈNCIA
- 112 Emergències
- 091 Policia Nacional
- 062 Guàrdia Civil
- Descarregar l’APP ALERTCOPS. Permet enviar un senyal d’alerta a la policia amb la teua geolocalització.
- Contactar amb el Centre d’Atenció Integral a Víctimes d’Agressions Sexuals (Comunitat Valenciana): 900 22 00 22
- Centres Dona 24 hores (Comunitat Valenciana): 900 580 888
- Telèfon 016 (No deixa rastre en la factura però sí en el registre de crides, que hauràs d’eliminar)
- Whatsapp: 600 000 016
- Atenció a persones amb discapacitat auditiva: Telèfon de text (*DTS) a través del 900 116 016
- www.svisual.org
- www.telesord.es
- Guía com actuar en cas que sigues víctima e una agressió o que la presencies