Infància adolescència i familia

Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives

961988811
Coladores, 16
46960 Aldaia Valencia

Áreas: Información, Orientación y Asesoramiento, Dependencia, Personas Mayores, Diversidad Funcional, accesibilidad, Drogodependencias y Ayudas Sociales, etc.

La Unitat de Prevenció en Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament d’Aldaia és un servei acreditat i subvencionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a la disposició de la ciutadania, l’objectiu del qual és treballar per a previndre les conductes addictives tòxiques i tecnològiques (xarxes socials, mòbil, internet, videojocs, jocs-online…

Ofereix informació a la població general i potencia hàbits de vida saludables i activitats alternatives al consum de drogues i al abús de les noves tecnològies. Assessora als diferents professionals de la comunitat (professorat, personal sanitari, etc.) sobre tot en aquells aspectes relacionats amb la prevenció de les drogodependències o conductes adictives.

Durant aquestes setmanes de confinament a les nostres cases per la pandèmia COVID 19 les noves tecnologies han passat, si no ho estaven ja, a ocupar un lloc molt important de la nostra vida. A partir d’ara, encara que s’acabe el confinament, s’obri una nova etapa on probablement tinguem que utilitzar més les TIC del que feiem anteriorment. Des de la UPCCA volem donar-vos algunes idees per fer un millor us de les TIC. Punxa en la imatge de davall per a accedir a ell.

Objectius:

· Realitzar actuacions dirigides a reduir i evitar l’ús i l’abús del consum de drogues, legals i il·legals i l’abús de les noves tecnològies.

· Previndre i reduir els problemes relacionats amb les conductes addictives.

· Informar sobre les conductes i substàncies que generen dependència i els seus efectes.

· Promoure hàbits de vida saludables, una cultura de salut en la qual s’incloga el rebuig al consum de drogues i es potencie un ús responsable de les noves tecnològies..

· Sensibilitzar a la comunitat cap als fenòmens relacionats amb l’ús de drogues.

· Fomentar la participació de la població d’Aldaia i dels seus col·lectius en el desenvolupament de programes de prevenció de conductes addictives.

· Afavorir el procés d’incorporació i acceptació social de les persones amb problemes de consum.

Serveis:

· Informació i orientació específica a persones, famílies i col·lectius socials, sobre la problemàtica de les conductes addictives.

· Atenció, assessorament i orientació a les persones i famílies amb problemes derivats de l’ús i abús de drogues i l’abús de les noves tecnològies.

· Formació de mediadors socials: professors, policia local, animadors juvenils, entrenadors esportius…

· Disseny, elaboració i execució de programes dirigits a les diferents àrees: escolar, familiar, juvenil, comunitària i formativa.

· Formació i assessorament al professorat en l’aplicació de programes de prevenció a l’aula.

· Assessorament a les diferents àrees municipals i entitats col·laboradores en la planificació d’activitats en el camp de les conductes addictives.

· Sessions formatives dirigides a pares i mares.

· Campanyes de sensibilització comunitària.

Aquest servei va dirigit potencialment a tota la població d’Aldaia i Barri del Crist (extensió Salvador Gadea). Actua sobre col·legis, instituts, famílies i comunitats en general.

Archivos adjunts

TIC EN TEMPS DE COVID 19

Pla Municipal de Drogodependències de l’Ajuntament d’Aldaia 2017/2020

Oferta educativa UPCCA 2016-2017

DIA MUNDIAL SIN JUEGO

NO TE LA JUEGUES

31 de maig DIA MUNDIAL SENSE TABAC

15 de noviembre DIA MUNDIAL SIN ALCOHOL