“Des de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que és qui ha de dur l’obra endavant, s’està parlant amb els tècnics de Conselleria per posar en comú possibles dubtes i començar el més aviat possible.” És el que ha assegurat la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, a Aldaia respecte del projecte de desviament del barranc de La Saleta per evitar noves inundacions i situacions de perill a la població.

“N’hi ha solució, n’hi ha projecte i n’hi ha el més important que és la capacitat econòmica per a poder afrontar-lo, i en estos moments amb els fons europeus tenim la possibilitat de posar-ho en marxa”.

En eixa mateixa línia Bernabé assegura que des de la Delegació del Govern d’Espanya, “és imprescindible i necessari que les administracions treballem de forma cojunta per a tirar endavant en un projecte que és vital però especialment imprescindible començar-lo ja perquè hem de gastar eixos diners que tenim assignats per a este projecte”.

En una visita institucional al consistori, la delegada es va mostrar “convençuda perquè també des de la Conselleria s’han posat a treballar per a deixar possibles inconveniències que s’havien trobat inicialment. Estem tots d’acord en el fet que això és una prioritat. Cada vegada estem en una situació climatològica on som més vulnerables i per tant hem de dotar-nos de les millors infraestructures per a protegir d’esdeveniments que vinguen causats pel canvi climàtic que és imparable”.

Bernabé incideix en què cal utilitzar eixos diners que estan a disposició per a posar en marxa l’obra “el més aviat possible”.