El Consell Agrari d’Aldaia, de la mà de la seua presidenta, Empar Folgado, ha promocionat la realització de diversos cursos fitosanitaris adreçats als agricultors locals, una eina fonamental per poder fer la seua feina de forma òptima, tant pel que fa a horts d’oci com a l’hora d’emprendre una nova aventura empresarial. Aquesta docència s’ha realitzat de forma semi presencial en un centre de la localitat on tots els participants finalment han obtingut un carnet que els habilita per ser treballadors autònoms, o exercir com a auxiliar a qualsevol explotació agrícola, a més d’obtenir uns coneixements bàsics per al bon desenvolupament de l’activitat, fomentar l’autoocupació i el cultiu ecològic certificat. Així, és una iniciativa pionera impulsada pel Consell Agrari que tindrà continuïtat en el futur.

El Consell Agrari d’Aldaia està format per Enrique Andrés, José Bonet, Patricio Cabañero, Manolo Molins, Jesús Quereda, Felipe Rentero i Lucas Andrés, a més d’un representant del Sindicat de la Unió, portaveus dels diferents grups polítics municipals i personal tècnic del Ajuntament.