Biblioteca

Biblioteca Pública Municipal

96 198 87 86
Plaza de la Cultura, s/n
46960 Aldaia Valencia
Horari de dilluns a divendres:
de 9:30 a 14:00h. i de 16:30 a 20:30h.

Informació per al préstec de llibres

Préstec

A la Biblioteca d’Aldaia tens tot un ventall de materials per endur-te a casa en préstec: llibres, revistes, dvds, cds i llibres electrònics.

Tan sols necessites el teu carnet de la biblioteca i podràs disposar còmodament de tots eixos documents per un període de temps determinat, segons el tipus de document que siga.

Recorda que el préstec es pot renovar per telèfon, o per internet, sempre que no estiga endarrerit ni reservat per altra persona.

El retard en la devolució del material serà sancionat amb la suspensió temporal del carnet.

Com fer  el carnet

El carnet de la Biblioteca d’Aldaia és gratuït, personal i intransferible, i el seu ús suposa l’acceptació de la Normativa reguladora per a l’obtenció del carnet de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana (XLPV), a la qual pertany la Biblioteca d’Aldaia. Serà vàlid per a totes les biblioteques valencianes que formen part de la XLPV.

Per a sol·licitar el teu carnet:

  • pots fer-ho a la Biblioteca, duent el DNI, NIE i Certificat d’Empadronament (en cas de no tindre DNI)
  • també pots omplir el següent formulari i enviar-ho al email de la Biblioteca, signat i adjuntant una foto a color tamany carnet.

El carnet de menors de 14 anys, el sol·licitarà el tutor o tutora i s’haurà d’aportar el DNI de la persona adulta i de la menor (si el tinguera).

L’ús del carnet per part d’altres persones diferents al titular del mateix pot ser objecte de suspensió del servei. Només els pares i mares podran fer ús del carnet dels seus fills i filles per retirar en préstec documents adreçats a públic infantil.

És imprescindible que porteu el vostre carnet de Biblioteca per a realitzar el préstec.

El carnet en vigor és necessari per a préstec, préstec interbibliotecari, accés a Internet amb els ordinadors de la Biblioteca o a través de la xarxa wifi, ofimàtica, la impressió de documents i utilitzar eBiblio.

Té alguns avantatges com els descomptes en els teatres de la Xarxa de Teatres de la Generalitat.

Com fer ús del préstec interbibliotecari.

Es poden sol·licitar llibres d’altres biblioteques de la Xarxa de lectura pública valenciana, sempre que no hi hagen exemplars en la Biblioteca d’Aldaia o d’altres biblioteques que estiguen a uns vint-i-cinc quilòmetres d’Aldaia i sempre que la biblioteca a la qual li fem la petició considere factible enviar l’exemplar.

Carnet per a lectura en família

Llegir en veu alta als menuts i menudes que encara no saben llegir és fonamental. Els ajuda a conèixer les paraules i el seu significat, a desenvolupar el seu llenguatge, a conèixer el món que els envolta, a estimular la seua imaginació i creativitat.

També afavoreix una millor relació entre l’adult i l’infant, fomenta el plaer d’escoltar i ajuda a superar les seues pors.

Per tot açò tenim un carnet molt especial de lectura per als més menuts de la casa. Perquè quan es llig en companyia és un regal.