Comença el compte arrere per a les Falles d’Aldaia 2023, i la localitat ja es troba immersa en plena programació fallera. Des de fa una setmana s’han dut a terme diversos actes, com la Nit de Rondalles, el Sopar de Gala en homenatge a les Falleres Majors d’Aldaia i els seus Corts d’Honor, així com el V Concurs del Cant de l’Estoreta Velleta, organitzat per la Junta Local Fallera d’Aldaia al Carrer Santa Bàrbara.
Dissabte que ve 25 de febrer a les 9 h tindrà lloc la “II Macrodespertà” conjunta amb “Tro de Bac”, seguida de la Crida des del balcó de l’Ajuntament a les 19 h de la vesprada, que donarà inici oficialment a les Falles 2023. A continuació, s’inaugurarà l’Exposició del Ninot en l’edifici del Gent Jove (Antic Ajuntament). Eixe mateix dia, a les 12 de la nit, serà l’inici de Festes organitzat per la Falla La Saletta. L’endemà, diumenge 26 de febrer, es durà a terme a les 6 de la vesprada en el TAMA, la Presentació del Llibret de Junta Local Fallera de les Falles 2023, el Lliurament de Premis Menors i la Gala d’Imposició de Recompenses.
Ja al mes de març, el divendres dia 3 se celebrarà la Nit d’albaes, que començarà a la porta de l’Ajuntament, seguida d’un recorregut pels casals de les comissions falleres de la localitat. L’endemà, es realitzarà l’esperada Cavalcada del Ninot, amb un recorregut que inclou la Plaça Europa, carrer Carme, carrer Església, carrer Major, l’Ajuntament i avinguda Blasco Ibáñez fins al carrer Bernabé Sanchis. Per a la setmana prefallera, el dimarts 7 de març, es realitzarà el Lliurament dels Llibrets de Falles 2023 a la Biblioteca Municipal.
El 15 de març inicia la setmana fallera amb la Plantà dels monuments de les comissions falleres infantils i majors. A mitjanit del mateix dia es durà a terme la Nit l’Alba, amb focs artificials en totes les demarcacions de les 9 comissions falleres i a la porta de l’Ajuntament. L’endemà, 16 de març, a les 7 de la vesprada, tindrà lloc el Lliurament de Premis atorgats per Junta Local Fallera en la Plaça de la Constitució.
El 17 i 18 de març, tindrà lloc el cercaviles matutí per a visitar a les comissions falleres. El dissabte 18 de març a la vesprada, tindrà lloc l’Ofrena de Flores a la nostra patrona, la Mare de Déu dels Desemparats, i en finalitzar aquest acte, es farà un espectacular castell de focs artificials.
El diumenge 19 de març de 2023, l’últim dia de les Falles, començarà a les 12 h amb una missa en honor a Sant Josep a l’església de l’Anunciació. A les 13 h, tindrà lloc la tradicional Operació Quilo en el convent de les Germanes de la Creu, i a les 14.30 h, es realitzarà la Mascletà anual. La Cremà de les Falles Infantils arrancarà a les 20 h i la Cremà de les Falles d’Aldaia a partir de les 23 h.