Des de la posada en marxa del projecte C.E.R. (Captura, esterilització i retorn de gats a les colònies felines) a Aldaia, més de 400 gats s’han esterilitzat, i es treballa a diari pel control d’estes colònies. Una tasca que és possible gràcies al treball en equip de les persones voluntàries de les associacions del municipi, Conexión Felina i AFA) i les clíniques veterinàries col·laboradores.

 

D’esta manera, al saló de plenaris de l’Ajuntament, es va celebrar l’acte de lliurament de les targetes acreditatives per a les persones voluntàries habilitades per a vigilar i alimentar com correspon als gats de carrer. La regidora de Benestar Animal, Laura Delgado, va assegurar que “l’objectiu és que els gats estiguen cuidats, esterilitzats, desparasitats i en un ambient salubre i de convivència per al municipi”.

 

Així mateix el projecte CER es va posar en marxa a Aldaia l’any 2016, i treballa pel control de la població de gats assilvestrats, i amb el compliment de la normativa de protecció i benestar animal, fomentant la col·laboració ciutadana per a la cura d’estos animals.

 

No obstant, els gats abandonats o perduts són cada vegada més nombrosos, per això la regidora de l’àrea presentava “un nou impuls” per al Pla Municipal de Colònies Felines que pretén:

 

– Actualitzar la ubicació i cens de les mateixes colònies per a tindre un coneixement el més precís possible de la població felina a Aldaia.

– Reprendre el Consell de Benestar Animal.

– Incloure les colònies felines en l’ordenança municipal i adaptar-la a la legislació vigent en matèria de benestar animal.

– Presentar campanyes de sensibilització i conscienciació dirigides a la població en general.

– Donar suport a les associacions de protecció animal del nostre municipi, i especialment a les persones voluntàries, amb noves iniciatives

 

La regidora Delgado, de fet, va aprofitar l’acte per a “donar les gràcies especialment a les voluntàries perquè sense la seua tasca altruista seria impossible realitzar estes accions, que amb gran esforç, dedicació, constància i valentia fan possible este projecte per millorar l’espai de convivència que és el nostre poble”.