El nou consorci de Xarxa Joves.net s’ha constituït aquesta setmana, a la sala de plens de l’ajuntament de Torrent, després del nou mandat municipal. D’aquesta manera, Sergio Gómez, regidor de joventut de l’Ajuntament d’Aldaia, va ser nomenat de nou president al costat de Lucía Fernández i Juan José Susín, edils del Barri del Crist i Quart de Poblet, respectivament, en les vicepresidències. Representants d’Alaquàs, Catarroja, Manises, Mislata, Silla i Moncada completen la comissió executiva de la xarxa provincial.

 

En l’actualitat, ja són 24 els municipis de la província (amb la recent incorporació de Massanassa i Alcàsser) que conformen la Xarxa Joves.net. El president, que repeteix en el càrrec, assenyala la importància que cada vegada siguen més els municipis que se sumen al que considera “una etapa que obri un horitzó amb diferents sensibilitats i l’aposta ferma pel treball en xarxa per a la joventut”.

 

D’aquesta manera, i després de la sessió organitzativa, s’assegura que Joves.Net és un “projecte col·laboratiu-participatiu imprescindible per les persones joves de la nostra província. Participar, col·laborar i compartir, són i seran sempre les claus que ens fan créixer cada dia”. Gómez destaca campanyes com la Prejudice Collection, contra el racisme, o el projecte Joves.sex.

 

Es tracta d’un consorci de més de 30 anys de trajectòria “solvent, com han demostrat els tècnics i tècniques que han conformat l’organització”. Una unió de municipis que potencia com a denominador comú “el treball en xarxa”, i sobre aquesta base i tal com explica el president, el consorci pretén “crear una nova línia de treball a través de la Cultura i les seues diferents branques, per a acostar-nos a les persones joves”.

 

Amb l’aprovació a més dels pressupostos, i per unanimitat, Gómez afronta aquesta etapa com un repte, “amb il·lusió per a apostar per continuar creixent en les trobades de Corresponsals cap a un oci alternatiu i saludable”.

 

En total parlem d’una població juvenil de més de 130.000 persones d’entre 12 i 30 anys a la qual s’adreça aquesta xarxa. Un consorci per a la gestió de la Xarxa Joves.net, de recursos d’informació i participació per a joves, està integrat pels Ajuntaments de: Alaquàs, Albal, Alcàsser, Aldaia, Almussafes, Barri del Crist, Benetússer, Catarroja, Godella, la Pobla de Farnals, Manises, Massanassa, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella.