Cultura

L’edifici i la Col·lecció Permanent

961116948
C/ Esglesia,
246960 Aldaia Valencia

fmartinez@ajuntamentaldaia.org
museudelpalmito@ajuntamentaldaia.org
web

Martes a viernes:Mañana de 10:00 a 14:00 h.
Tarde de 17:00 a 20:00 h.
Sábado y domingo: De 10:00 a 14:00 h.

La Casa de la Llotgeta

El MUPA (Museu del Palmito d’Aldaia) té el reconeixement de Col·lecció Museogràfica Permanent de la Comunitat Valenciana, per resolució de 5 de maig de 2015 de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Conselleria.

El MUPA està situat a la Casa de la Llotgeta, un edifici senyorial d’estil renaixentista de finals del segle XVI i principis del XVII, situat en la intersecció dels carrers de l’Església i Major. L’Ajuntament d’Aldaia ha donat passos importants per a preservar l’edifici. El projecte més important ha sigut l’adquisició i restauració de la Casa de la Llotgeta, unes obres que han suposat una inversió de més d’1,5 milions d’euros. L’edifici restaurat va ser inaugurat el 17 de desembre del 2010.

La Casa de la Llotgeta es troba dividida en tres plantes, amb pati exterior. El nom de «Llotgeta» es la valencianització del terme italià loggia, element arquitectònic utilitzat sobretot en l’arquitectura italiana dels segles XV i XVI. Es tracta d’una galeria o pòrtic sostingut per columnes i arcs obert íntegrament, almenys un dels seus costats. En el cas de la Casa de la Llotgeta d’Aldaia, la lògia té algunes particularitats específiques. No té columnes però alberga un conjunt de 12 arcs de mig punt de gran bellesa construïts amb rajola. Aquests arcs, en temps passats, estaven completament oberts a l’aire lliure, però hui estan protegits amb vidre a causa de la restauració realitzada per l’Ajuntament.

Galeria

Añade web app de Aldaia a tu móvil

instalar
×