Cultura

Programes singulars propis d’arts escèniques

96 198 84 06

Avda. de la Música, 11

Acceso por calle Quart s/n

46960 Aldaia Valencia

flopez@ajuntamentaldaia.org
agarcera@ajuntamentaldaia.org
cultura@ajuntamentaldaia.org

Servicios: Gestión de la Cultura

El TAMA és el cor d’Aldaia de les arts escèniques. A més de la programació regular d’arts escèniques, així com la iniciativa de teatre per a escolars Anem al Teatre que es fa junt amb altres 27 ajuntaments, el TAMA desenvolupa programes singulars propis que han tingut i continuen tenint una bona acceptació entre el públic, com ara els cicles Colors, L’Esclat, Bonic, Volem, Som músics, som valencians i Intimíssim.

«Bonic» Cicle Nadalenc de Teatre per a Xiquets i Xiquetes. Bonic és una programació de teatre, dansa i circ dirigida al públic familiar al voltant de les festes de Nadal, que se celebra cada any des de 2004. El cicle te lloc al TAMA, a finals de desembre. Una programació atractiva que ha comptat amb l’actuació de vora 50 companyies representatives. «Bonic» Bonic és una oferta de proposta escènica de qualitat que contribueix a l’aprenentatge de la utilització de la cultura i el teatre en el temps lliure.

«Colors» Festival de Teatre als Carrer d’Aldaia. Oferta escènica que promou el TAMA en format festival. Iniciada en 2015, «Colors» té lloc al carrer a principis d’octubre per a donar la benvinguda a la nova temporada escènica. No sols s’intenta involucrar el públic, sinó també els negocis dels voltants del TAMA. A qui va dirigit? Al públic de totes les edats. Les actuacions es fan als voltants del TAMA, concretament en les avingudes de la Música i Joan Fuster (Cinturó Verd).

«Volem» Cicle de Música en Valencià. En aquest programa es pretén donar difusió, divulgació a les creacions i formacions de música en valencià del nostre territori. Des de cantautors i cantautores fins a formacions de música tradicional i popular o bé de música pop, rap, ska, o fins i tot de música infantil. La nostra intenció és que el públic accedisca a la nostra música i l’escolte en la nostra llengua. Aquest cicle va nàixer en 2016 amb la intenció de promocionar la música en la nostra llengua i de les nostres terres. Té com objectiu principal fidelitzar i consolidar un públic jove. Entre altres artistes coneguts, en «Volem» han participat Carles Dénia, Aspencat, Bajoqueta Rock, El Diluvi, Pep Gimeno “Botifarra”, Maria Arnal , Maria del Mar Bonet, Marabunta, Eva Dénia, Ramonets o Dani Miquel.

Cicle de Teatre «Intimíssim». Aquest projecte es remunta a 2004 quan en la programació del TAMA d’hivern es planteja, per primera vegada, que l’escenari siga compartit pels intèrprets d’una obra teatral amb el públic. Fou així com va nàixer «Íntim», la qual va consistir en l’escenificació d’una única obra de teatre on el públic compartia l’escenari amb els actors i actrius. D’aquesta manera es trencava el que en teatre s’anomena la “quarta paret”, que és la distància que hi ha entre l’escenari i el públic assegut en les butaques. En l’escenari cabien entre 80 i 100 persones assegudes en unes tarimes muntades en l’escenari. Cal destacar que l’escenari del TAMA té grans dimensions (362m2). A partir de 2020, aqueixa experiència aïllada d’un sol espectacle, es converteix en el Cicle de Teatre «Intimíssim» amb diversos espectacles teatrals al llarg dels mesos de gener i febrer, mantenint el format original en el qual el públic continua compartint l’escenari assegut amb professionals de l’escena. Es genera així una complicitat, un diàleg molt estret i una vivència molt abstracta i particular entre l’espectacle teatral i els espectadors i espectadores.

Añade web app de Aldaia a tu móvil

instalar
×